Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs pēc uzvaras Baltijas kausa izcīņas spēlē pret Lietuvas valstsvienību uzteica futbolistu parādīto raksturu, bet viņu sniegumā saskatīja vairākas nianses, kuras vajadzētu uzlabot.

Ziņots, ka Latvijas futbolisti piektdien "Daugavas" stadionā uzsāka dalību Baltijas kausa izcīņā futbolā, ar rezultātu 3:1 (1:0) pārspējot Lietuvas valstsvienību.

"Spēle mums tiešām nepadevās viegla," preses konferencē atzina Kazakevičs. "Neizdevās viss tas, ko gribējām parādīt laukumā. Bet ļoti pozitīvi, ka komanda parādīja raksturu un sarežģītās situācijās spēja mainīt spēles gaitu. Pēc neveiksmīga spēles posma, kad diezgan pārliecinoši atdevām bumbas kontroli, izdevās pagriezt spēli mums par labu. Būtiski, ka pēc ielaistiem vārtiem diezgan ātri atgriezāmies spēlē un guvām vārtus."

Speciālists uzsvēra, ka Lietuvas futbolisti, kuriem bija izteikts bumbas kontroles pārsvars pirmajā puslaikā, aizvadīja jau otro spēli turnīrā. Lietuvieši otrdien mājās ar rezultātu 0:1 piekāpās Igaunijas izlasei. Latvijas valstsvienība savukārt spēlē devās ar svaigiem spēkiem.

"Esmu apmierināts ar rezultātu. Kopumā arī esmu apmierināts ar raksturu, pašatdevi un spēles disciplīnu. Gaidījām, ka spēle būs grūta. Tāda tā arī bija. Vieglu maču ar tuvākajiem kaimiņiem nemēdz būt. Esam priecīgi par uzvaru. Tagad mūsu mērķis ir pēc iespējas ātrāk atjaunoties," uzsvēra speciālists.

Latvijas futbola izlase pirms viesošanās Igaunijā (spēle notiks ceturtdien) aizvadīs īpašu spēli Vācijā, kur tiksies ar laukuma saimniekiem, kuri gatavojas Eiropas čempionātam futbolā. Kazakevičs šo spēli nosauca par lielu izaicinājumu, kuram vienībai attiecīgi jāsagatavojas.

"Varu piekrist, ka īpaši momentu realizācija un izšķirīgās situācijās atsevišķu spēlētāju sniegums izšķīra spēles likteni. Līdzvērtīgās spēlēs tā notiek vienmēr – priekšrocību iegūst komanda, kurai ir kvalitatīvāki izpildītāji vai izpildījums," noteica treneris.

Lai gan pirmie vārti tika gūti, bumbu savā cietoksnī raidot Markam Benetam, otrajā puslaikā Latvijas izlase izcēlās ar skaistiem vārtu guvumiem. Eduards Emsis pirmos vārtus izlases labā guva pēc stūra sitiena, bet Roberts Uldriķis izpildīja meistarīgu sitienu no soda laukuma robežas.

"Neizdevās pietiekami kvalitatīva spēle ar bumbu. Epizodēs, kurās tikko bijām bumbu atguvuši, neizdevās to pieturēt. Bija diezgan daudz vienkāršu kļūdu. Mēs nespēlējām pietiekami agresīvi momentos, kad bumba tika pazaudēta," par ne tik veiksmīgajām spēles sastāvdaļām atzina Kazakevičs.

Gūtais panākums jau ļauj saprast, ka spēlē Igaunijā tiks noteikts Baltijas kausa uzvarētājs. Maza priekšrocība būs Latvijas izlasei, kurai derēs neizšķirts, jo tā Lietuvas futbolistus pieveica ar lielāku vārtu starpību. Vai šīs spēles rezultāts varētu ietekmēt pieeju mačam pret ziemeļu kaimiņiem?

"Domāju, ka ļoti būtiski rezultāts to neietekmēs. Varbūt kādu spēles scenāriju pašās beigās – ja mums derēs rezultāts, kas nederēs igauņiem. Gatavosimies katrai atsevišķai spēlei un skatīsimies, kāds ir spēlētāju veselības stāvoklis un kādas idejas varam realizēt laukumā. Protams, neaizmirstot par to, ka gribam uzvarēt spēli Igaunijā un izcīnīt kausu," uz portāla "Delfi" jautājumu atbildēja Kazakevičs.

Treneris arī informēja, ka Vladislavs Gutkovskis uz Diseldorfu kopā ar komandu nedosies savainojuma dēļ. Mazas izredzes piedalīties gaidāmajās spēlēs arī ir Jānim Ikauniekam, bet Vladimirs Kamešs ceturtdienas treniņā guvis traumu, kas liedza spēlēt pret Lietuvas izlasi. Turklāt valstsvienībai uz šo spēļu sēriju nav pievienojušies savainotie Pāvels Šteinbors un Kristers Tobers, veidojot vairāku līderu loku, kuriem spēles iet secen.

Komentāru Latvijas Futbola federācijas (LFF) pārstāvim sniedza arī aizsargs Roberts Savaļnieks: "Spēli gribējām uzsākt labāk. Diemžēl sākums nesanāca, kā vēlējāmies. Labi, ka saņēmāmies pirms gola, sāka veidoties momenti. Protams, nedaudz paveicās, bet piespiedām viņus iesist savos vārtos."

Valmierā dzimušais futbolists arī apliecināja no malas novēroto, ka "Daugavas" stadiona zālājs šajā spēlē nebija pietiekami labā kvalitātē.

"Laukuma kvalitāte ir diezgan bēdīgā stāvoklī. Tas ir viļņains, un ar ļoti daudz bedrēm. Bumba visu laiku lēkā. Laukums šodien bija diezgan sauss. Malā tas ir diezgan ciets, bet vidū diezgan mīksts. Grūti pielāgoties. Čaļiem bija grūti izvēlēties, kādos apavos spēlēt," klāstīja Savaļnieks.

Baltijas kauss futbolā pirmo reizi notika 1928. gadā, un Latvijas futbola izlase ir tā titulētākā dalībniece, kura neatkarības gados trofeju virs galvas cēlusi 13 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!