Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs izraudzījies 26 spēlētājus, kuri martā pievienosies valstsvienībai uz spēlēm pret Īriju un Velsu, pirmo reizi kandidātu lokā iekļaujot 20 gadus veco pussargu Eduardu Dašķeviču, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas futbolisti vispirms 22. martā aizvadīs pārbaudes spēli izbraukumā pret Īriju, bet 28. martā viesos ar cīņu pret Velsu uzsāks 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu. Tajā Latvija ielozēta vienā grupā ar Horvātiju, Velsu, Armēniju un Turciju.

Pirmo izsaukumu uz nacionālo izlasi izpelnījies Dašķevičs, kurš iepriekšējos gadus slīpējis savas prasmes ārzemju klubos, bet šoziem atgriezās Latvijā, kur pārstāv "Riga" krāsas. Tāpat šoreiz valstsvienības rindās atgriezušies pieredzējušais aizsargs Mārcis Ošs, kā arī vārtsargs Roberts Ozols. Savainojuma dēļ šoreiz komandai nevar palīdzēt vārtsargs Rihards Matrevics, bet pieredzējušais Igors Tarasovs 34 gadu vecumā licis punktu karjerai izlasē ar 47 mačiem valstsvienībā.

Dašķevičs vairākus gadus skolojies pazīstamā Beļģijas kluba "Anderlecht" akadēmijā, bet pērn debitēja arī Norvēģijas čempionātā.

Latvijas izlase pulcēsies nometnei svētdien, bet jau pirmdien dosies uz Īriju, kur arī aizvadīs lielāko daļu marta nometnes.

Šoreiz ar komandu nebūs viens no treneriem Jurģis Pučinsks, kurš vadīs Latvijas U-17 izlasi Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtā. Kā ziņots iepriekš, gan Latvijas U-19, gan Latvijas U-17 izlase iekļuvusi 2023. gada EČ kvalifikācijas Elites kārtā, šos mačus aizvadot arī marta starptautisko spēļu logā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!