Foto: F64
Latvijas U-21 futbola izlasei 2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā bija pienākums uzvarēt abas spēles ar Andoras vienaudžiem, taču tas neizdevās, uzsver valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas jaunie futbolisti kvalifikācijas desmit spēlēs četras reizes cīnījās neizšķirti un cieta sešus zaudējumus.

Kā uzver Kazakevičs U-21 izlases galvenais uzdevums ir sagatavot spēlētājus nacionālajai valstsvienībai.

"Šajā periodā dažādu apstākļu dēļ liels daudzums U-21 vecuma futbolistu debitēja arī valstsvienībā. Domāju, ka līdz ar to šis cikls bija arī mazliet sarežģīts, jo ik pa laikam kustība starp nacionālo un U-21 izlasi bija diezgan lielam spēlētāju lokam. Šeit var norādīt, piemēram, uz Ņikitu Koļesovu, Vladislavu Fjodorovu, Raivi Andri Jurkovski un Robertu Uldriķi. Šajā ziņā tas ir vērtējams pozitīvi, jo ar darbu klubos un pieredzi U-21 izlasē starptautiskās spēlēs mēs šos futbolistus gatavojam nacionālajai izlasei. Manuprāt, pēc šī cikla noslēguma vairāki U-21 spēlētāji viennozīmīgi būs spējīgi papildināt valstsvienības rindas," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto.

Otro uzdevumu - abās spēlēs uzvarēt Andoru - izpildīt neizdevās, mačiem noslēdzoties ar bezvārtu neizšķirtiem.

"Andoras izlase bija vienīgā komanda, par kur pēc spēku samēra bijām spēcīgāki. Diemžēl šis posms jāvērtē ar negatīvu zīmi, jo divās spēlēs pret Andoru nespējām gūt vārtus. 0:0 pret šādu komandu viennozīmīgi ir neveiksmīgs rezultāts. Šajā ziņā var minēt to, ka mums šajās spēlēs neizdevās atrast atslēgas vārtu gūšanai. Tas ir bēdīgi, un mēs viennozīmīgi to varam atzīmēt ar mīnusa zīmi, neņemot vērā, ka arī pašai Andorai nebija īpaši izredzes gūt vārtus. Mūsu pienākums bija uzvarēt abās spēlēs," atzīst Kazakevičs.

Trešais uzdevums bija nospēlēt cienīgi pret pārējām izlasēm - Nīderlandi, Angliju, Skotiju un Ukrainu.

"Ja jāvērtē kopumā mačus pret šīm komandām, septiņās no astoņām spēlēm mēs bijām organizēti, spēlējām gudri taktiski, centāmies izmantot savas spēcīgās puses un, ņemot vērā pretinieku līmeni, ne spēles, ne rezultāta ziņā nevar teikt, ka mēs izgāzāmies vai neizdarījām tuvu maksimumam to, ko bijām spējīgi izdarīt. Mums nācās spēlēt pret futbolistiem, kas spēlē Eiropas top līgās, kā arī Čempionu līgas un Eiropas līgas grupu turnīru komandās. Savukārt mums pašiem bieži vien bija situācija, ka puse sastāva spēlē Latvijas virslīgas dublieru čempionātā. Tie cilvēki, kas skatās profesionāli uz futbolu, saprot šo starpību starp spēlētāju līmeņiem," skaidro U-21 izlases treneris.

Vienlaikus Kazakevičs paslavē futbolistus par atbildīgu attieksmi un gatavošanos U-21 izlases spēlēm, kā arī par to, ka viņi aizvadītajā ciklā centās parādīt maksimāli kvalitatīvu sniegumu, darbojoties ar bumbu.

"Puiši centās un parādīja arī ļoti organizētu spēli, darbojoties bez bumbas. Domāju, ka šis cikls bija liela skola gan spēlētājiem, gan treneru korpusam. Vienīgā izņēmuma spēle mums bija Nīderlandē, kur rezultāts bija 0:3 tāpat kā Latvijā, taču tur spēle mums galīgi nevedās. Pret Nīderlandi mājās un izbraukumā - tās bija divas dažādas spēles," stāsta Kazakevičs.

Kā pirmdien sarunā ar žurnālistiem atklāja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, Kazakevičam līgums par U-21 izlase trenēšanu ir spēkā arī uz nākamo ciklu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!