Foto: F64

Latvijas futbola izlasei uzvara pār Andoru nāca sarežģītā cīņā, taču šajā mačā nostrādāja iepriekš sagatavotās standartsituācijas, Latvijas Futbola federācija (LFF) citēja Latvijas valstsvienības galveno treneri Daini Kazakeviču.

Jau vēstīts, ka Latvijas futbolisti UEFA Nāciju līgas D divīzijas pirmajā mačā ar 3:0 pārspēja Andoru.

"Esam priecīgi, ka sarežģītā spēlē pret neērtu pretinieku esam uzvarējuši. Bijām gatavi arī šādam scenārijam. Priecājos, ka spēles gaitā uzlabojām savas kvalitātes un sniegumu divcīņās. Pirmais puslaiks parādīja nervozitāti spēlētājos un pretinieku labo gatavību, taču otrajā puslaikā mums izdevās savākt otrās bumbas un labāk veidot uzbrukumus. Pirmā puslaika sniegums mums ir kārtīgi jāizanalizē, lai izdarītu secinājumus," preses konferencē pēc spēles teica Kazakevičs. "Patīkami, ka turnīru esam sākuši ar pozitīvu rezultātu."

"Bija spēlētāji, kuri nospēlēja pietiekoši labi, bija tādi, kuri tikai vienu puslaiku, bet bija arī tādi, kuri ar šo maču īsti netika galā. Mēs ļoti gaidījām puslaiku pārtraukumu, jo bija jāievieš korekcijas. Mazliet arī nomierinājāmies pēc pirmā satraukuma un kļūdām vienkāršās situācijās," piebilda Latvijas izlases galvenais treneris.

Latvijas izlase šajā mačā vārtus izdevās gūt pēc tiešajiem brīvsitieniem, kad Roberts Savaļnieks izpildīja precīzas piespēles Robertam Uldriķim. "Gatavojoties mačam, lielu uzmanību pievērsām standartsituācijām abos laukuma galos. Prieks, ka iestrādnes nostrādāja," teica Kazakevičs.

Kad Uldriķis bija guvis divus vārtus, Latvijas izlase nopelnīja 11 metru soda sitienu, tomēr viņam nebija iespējas ar "pendeles" palīdzību gūt "hat-trick" jeb trīs gūtus vārtus.

"Mēs pirms spēlēm nosakām 11 metru soda sitienu izpildītāju, kurš tam arī attiecīgi gatavojas. Pēc hierarhijas tas ir Jānis Ikaunieks. Uzslavas Robertam Uldriķim, kurš mums šodien ļoti palīdzēja," komandas trešos vārtus komentēja Kazakevičs, paskaidrojot arī izvēli par labu Pāvelam Šteinboram Latvijas komandas vārtos. "Par vārtsarga pozīciju domājām ilgi. Svarīgs faktors bija pieredze, jo pretinieks ir specifisks. Pāvelam tomēr ir liela pieredze izlasē un saspēlētībā ar aizsargiem. Tieši uz pirmo spēli mentālie un psiholoģiskie aspekti bija ļoti svarīgi."

"Šādās spēlēs tribīņu enerģētika ļoti palīdz. Tā palīdz tikt pāri sarežģītiem posmiem. Paldies par atbalstu! Ceru, ka arī pirmdienas mačā tribīnes mūs dzīs uz priekšu," izcēla treneris.

Nākamo turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs jau 6. jūnijā "Daugavas" stadionā pret Lihtenšteinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!