Foto: F64

Latvijas izlase mačā pret Lihtenšteinu izcīnīja pelnītu uzvaru, kurā liels nopelns bija līdzjutējiem tribīnēs, pēcspēles preses konferencē izteicās valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs, kura teikto citēja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Kā ziņots, pirmdien Latvijas izlase izcīnīja otro uzvaru UEFA Nāciju līgas turnīrā, teju 6000 savu līdzjutēju priekšā ar 1:0 pārspējot Lihtenšteinu.

"Mēs bijām pietiekoši organizēti un pieturējāmies pie sava plāna, lai arī ne viss, protams, izdevās. Īpaši uzbrukumu noslēgumā. Kamēr pirmās spēles pretinieks Andora ir fiziski spēcīgāka, tikmēr Lihtenšteina ir tehniskāka un ar labu spēles disciplīnu. Pie tā visa, ka mums laukumā bija diezgan liels pārsvars, uzvara nāca sarežģīti," izteicās Kazakevičs. "Uzskatu, ka mūsu uzvara viennozīmīgi bija pelnīta un rezultāts ir likumsakarīgs, lai arī mēs gribējām spēlēt ātrāk un precīzāk. Mums neizdevās visu spēli izturēt vienādi augstu tempu, tomēr pretinieku paguršana otrajā puslaikā noteikti bija rezultāts mūsu darbībām. Mūsu spēles stils prasa daudz arī no pretiniekiem, jo cenšamies saasināt situācijas un nogādāt bumbu soda laukumā."

Latvijas futbola izlase izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs 2022. gada UEFA Nāciju līgas turnīrā. Aizvadītās nedēļas izskaņā latvieši ar 3:0 pieveica Andoru.

"Mūsu sniegums bija labāks nekā pirmajā spēlē, daudzās spēles komponentēs izdarījām labu mājasdarbu. Protams, tas negarantē uzvaras un vārtu guvumus. Spēles likteni izšķīra viens vārtu guvums, un es esmu komandai par parādīto sniegumu pateicīgs, jo situācijā, kad rezultāts mūs neapmierināja, futbolisti palika pie spēles plāna. Esam kļuvuši pārliecinātāki un arī situācijās, kad ne viss iet pēc plāna, zinām, ko darīt," izcēla treneris. "Līdzjutēju atbalsts bija fantastisks. Tas bija pozitīvs atbalsts – arī tad, kad komandai spēle nevedās. Šajā uzvarā ir liels līdzjutēju nopelns."

Latvijas izlases galvenais treneris šajā mačā veica divas spēlētāju maiņas, salīdzinot ar maču pret Andoru, Artūru Zjuzinu un Andreju Cigaņiku spēlē iesaistot no rezervistu soliņa, bet pamatsastāvā devās Eduards Emsis un Alvis Jaunzems. Svarīgu lomu vienīgo vārtu guvumā spēlēja arī Raimonds Krollis, pēc kura sitiena Zjuzins ar atkārtotu mēģinājumu guva vārtus.

"Pie cita spēles ritējuma es būtu vēlējies veikt citas spēlētāju maiņas, lai parotētu sastāvu, taču trīs punkti šajā mačā tomēr bija vitāli nepieciešami. Laukumā nākušie mums ļoti palīdzēja, maiņas izdevās," skaidroja Kazakevičs. "Artūrs Zjuzins noteikti ir viens no mūsu svarīgākajiem spēlētājiem. Viņš ļāva mums pamainīt spēles zīmējumu."

Latvijas izlasi turpinājumā gaida divas izbraukuma spēles – piektdien pret Moldovu un otrdien pret Lihtenšteinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!