Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases pretiniece Norvēģija ir arī daudzveidīga uzbrukumā, ne tikai ar individuāli spēcīgiem izpildītājiem, pirms sestdien gaidāmās cīņas uzsver pašmāju valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Nākamo 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs sestdien, kad plkst.19 "Daugavas" stadionā tiks uzņemta Norvēģija.

Kazakevičs piektdien notikušajā preses konferencē atklāja, ka pussargs Kristers Tobers rītdienas spēlei negatavojas.

"Ir vēl jautājums par Alekseju Saveļjevu, kuram ir nelielas veselības problēmas. Visi pārējie ir ierindā un gatavojas spēlei. Šodien ir vienīgais pilnvērtīgais treniņš starp abām spēlēm, tad arī izvērtēsim visu spēlētāju gatavību," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto.

Treneris atzīmē, ka pretinieks ir ļoti nopietns un katra no Latvijas grupas līderu komandām ir stila ziņā atšķirīga.

"Par norvēģiem varu teikt, ka viņi ir arī daudzveidīgi uzbrukumā, ne tikai ar individuāli spēcīgiem izpildītājiem. Komanda ir fiziski spēcīga, agresīva, ar nemainīgi augstu spēles tempu. Pirms šīs spēles esam pamatīgi izpētījuši pretiniekus. Nevēlos komentēt detalizēti atsevišķus pretinieku spēlētājus. Mēs vairāk koncentrējamies uz savu spēli, sniegumu, saviem uzdevumiem. Koncentrēsimies saviem līderiem, savām spēcīgajām pusēm," skaidro Kazakevičs.

G grupā pēc četrām spēlēm vadībā ar astoņiem punktiem ir Turcija. Nīderlande, Melnkalne un Norvēģija seko ar septiņiem punktiem, Latvijas rēķinā ir četri punkti, bet Gibraltārs pagaidām ir bešā.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!