Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlasei, 3. septembrī uzsākot UEFA Nāciju līgas jauno D līgas ciklu ar spēli savā laukumā pret Andoru, izšķiroši svarīgas būs pašu prasmes spēlē ar bumbu un daudzveidība uzbrukumu veidošanā, trešdien preses konferencē pauda valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

"Spēlētājiem šobrīd nav viegli, jo no manas puses nāk diezgan liels informācijas apjoms. Tāpat arī jaunā realitāte diktē to, ka mums daudz ar spēlētājiem ir jāstrādā ārpus laukuma. Ir ļoti būtiski, lai mēs pakāpeniski mainītu savu spēles stilu un izmantotu savas spēcīgākās puses," Kazakeviča teikto citēt LFF. "Ir būtiski, kā mēs reaģēsim uz sarežģītām situācijām laukumā – individuāli un kā komanda. Jā, rīt vēlamies kontrolēt bumbu, taču apzināmies, ka pret mums spēlēs labi organizēta komanda, kas jau ilgstoši spēlē kopā. Vēlamies pieturēties pie sava spēles plāna arī tad, kas saskaramies ar grūtībām. Tas, cik prasmīgi būsim ar bumbu un cik daudzveidīgi spēsim darboties, būs izšķiroši svarīgi."

"Situācija ir ierasta – ir atsevišķi spēlētāji, kuriem ir mazi savainojumi. Situāciju turpinām monitorēt un spēles ritā lemsim par sastāvu. Man ir pilnīga skaidrība, kāds būs mūsu rītdienas spēles plāns un taktiskie uzstādījumi. Arī spēlētājiem ir saprotams, kā mēs plānojam spēlēt," uzsvēra treneris. "Mums ir ļoti būtiski, kā mēs sāksim Nāciju līgas ciklu, tāpēc rīt laukumā dosies labākie spēki. Fiziskā kondīcija spēlētājiem ir ļoti dažāda, taču tā nav unikāla situācija – izvēloties sastāvu, meklēsim balansu starp funkcionālo gatavību, meistarību un psiholoģisko varēšanu."

Atgādinām, ka Latvijas futbola izlase ceturtdien, 3. septembrī, sāks dalību 2020. gada Eiropas Nāciju līgā, savās mājās uzņemot Andoru. Savukārt svētdien, 6. septembrī, Latvija aizvadīs spēli Maltā. Vēl šajā Nāciju līgas D līgas pirmajā grupā ir Fēru salas.

Spēlē pret Andoru Latvijas futbola izlases galvenā trenera amatā debitēs Dainis Kazakevičs, kuram līdz pirmajam oficiālajam mačam bija jāgaida ilgāks laika posms, ko radīja Covid-19 pandēmijas pauze.

D līgas, kas ir vājākā Nāciju līgā, abu grupu uzvarētāji nodrošinās dalību nākamās sezonas sacensību C līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!