Latvijas futbola izlase 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē izbraukumā pret Velsu var cīnīties par uzvaru, uzskata komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas futbolisti otrdienas vakarā Kārdifā sāks "Euro 2024" kvalifikāciju. Pirmajā mačā būs spēkošanās pret Velsu, bet pēc tam gaida cīņas arī ar Horvātiju, Turciju un Armēniju.

"Bija labs, lietderīgs gatavošanās posms Īrijā. Izdarījām gandrīz visu no tā, ko bijām plānojuši. Viennozīmīgi - Velsas izlase ir spēles favorīte. Bet mēs šo situāciju uztveram vienkārši - rītdienas spēlē abām komandām ir iespēja cīnīties par trim punktiem," Latvijas Futbola federācija (LFF) savā mājaslapā citē Kazakevičs teikto. "Saprotam un respektējam, ka Velsa pēdējā laikā regulāri spēlējusi finālturnīros, bet vienas konkrētas spēles ietvaros mēs izdarīsim visu, lai cīnītos par trim punktiem."

Velsa jau ir sākusi kvalifikāciju - pagājušajā nedēļā kompensācijas laikā izrauts neizšķirts 1:1 pret Horvātiju, kamēr Turcija ar 2:1 pieveica Armēniju.

"Mani nepārsteidza ne Velsas izlases panāktais rezultāts spēlē ar Horvātiju, ne velsiešu sniegums tajā mačā. Skaidrs, ka Velsa ir konkurētspējīgs pretinieks arī uz Horvātijas fona. Bet šādi izrauts neizšķirts droši vien palīdzēs Velsai veidot atjaunināto komandas modeli," norādīja Kazakevičs.

Kau arī Latvijas izlase kvalifikācijā tika ielozēta no piektā groza, Latvijas izlases stūrmanis pauž pārliecību, ka tas netraucē katrā spēlē būt konkurētspējīgiem. "Velsa savu skatītāju priekšā mēģinās attaisnot favorīta statusu. Gaidām pietiekami smagu spēli, bet es uzskatu, ka varam cīnīties par uzvaru."

"Gereta Beila nespēlēšana mums ir gan pluss, gan mīnuss. Beils bija komandas līderis, kurš ar savām kvalitātēm varēja panākt rezultātu. No otras puses, redzam, ka Velsai ir pietiekami plašs un spēcīgu spēlētāju kopums, kas var kompensēt šāda spēlētāja aiziešanu ar citām kvalitātēm," akcentēja Kazakevičs.

Tikmēr pussargs Jānis Ikaunieks piektdien Kārdifā gatavojas aizvadīt savu 50. maču valstsvienības rindās. Pirms spēles viņš sacīja, ka viņam tas būs svarīgs notikums.

"Ilgu laiku ar izlasi nespēlējām, piecus mēnešus. Šī mums būs pirmā spēle jaunā kvalifikācijas ciklā, un mēs esam gatavi cīnīties par punktiem. Domāju, Velsa ir pietiekami profesionāla, nedomāju, ka viņi mūs nenovērtēs," sprieda Ikaunieks. "Savu skatītāji priekšā viņi gribēs parādīt savu labāko sniegumu. Uz mums nav tik daudz spiediena, jo medijos mūs uzskata par grupas pastarīšiem. Taču es labi zinu komandas biedrus. Mums katram ir gods spēlēt izlasē, mēs darīsim, ko varēsim."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!