Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases spēlētajiem katra spēle pret tik spēcīgiem pretiniekiem kā Turcija ir liels izaicinājums, pirms Pasaules kausa izciņas kvalifikācijas turnīra trešās spēles teica galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Pirmdien, 29. martā, Latvijas izlase aizvadīja pirmsspēles treniņu "Ataturk" stadionā Stambulā, kur otrdien notiks 2022. gada FIFA Pasaules kausa spēle pret Turciju.

"Šoreiz pretiniekos mājinieki, spēcīgā Turcija, kura šobrīd ir grupas līdere. Tā savās iepriekšējās divās spēlēs apliecinājusi savu spēku. Kā vienmēr pirms lielām spēlēm, kāda bez šaubām šī spēle mums būs, mēs gatavojamies ļoti atbildīgi un nopietni. Saprotam, kāds varētu būt spēles scenārijs, kādas taktiskās idejas varam likt pretī mūsu rītdienas pretiniekiem," Kazakeviča teikto preses konferencē citēja Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienests. "Ņemot vērā, ka tikai divas dienas iepriekš aizvadījām spēli Nīderlandē, mūsu galvenais uzdevums ir turpināt atjaunoties un vienlaikus arī gatavoties gaidāmajai spēlei, tikt skaidrībā par optimālāko sastāvu rītdienas spēlei, un, izejot no tā, piekoriģēt mūsu spēles plānu rītdienas spēlei. Mačs pret Turciju ir ļoti nozīmīgs, mēs spēlēsim pret tiešām spēcīgu pretinieku. Mūsu spēlētājiem katra šāda spēle ir liels izaicinājums."

Latvijas izlases spēlētājs Jānis Ikaunieks sagaida, ka Latvijas izlase trešajā mačā šajā ciklā nospēlēs labi. "Skaidrs, ka Turcija ir spēcīgs pretinieks, taču tik un tā vēlamies tikt pie punktiem rītdienas spēlē," pauda Ikaunieks.

Atbildot uz vietējo mediju jautājumiem, Kazakevičs norādīja, ka Turcijas izlases spēcīgā puse ir stabilais sniegums. Speciālists norādīja, ka turki labi prot rast balansu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, kas komandu padara par reālu pretendenti uz uzvaru G apakšgrupā.

"Turcijas izlase iepriekšējos mačos nespēlēja tik dominējoši kā Nīderlande. Komanda vairāk ir tendēta uz ātrajiem uzbrukumiem un divcīņām par bumbu," Turcijas valstsvienības spēles stilu raksturoja Kazakevičs. "Esam izvērtējuši arī viņu iepriekšējās spēles, tāpēc zinām, kā komanda īsteno pozicionāla tipa futbolu."

"No mūsu puses ir vairākas iestrādes, ko mainīsim, salīdzinot ar Nīderlandes spēli," par Latvijas izlases izvēlēto taktiku teica treneris. "Pirms mūsu soda laukuma plānojam spēlēt kompakti, jo Turcijas izlase ir tendēta uz sitieniem no distances."

No Turcijas izlases sastāva Kazakevičs izcēla uzbrucēju Buraku Jilmazu un pussargu Hakanu Čalhanolu, kuri lielā mērā ietekmē komandas spēli.

Vārtsargu, kurš spēlēs pret Turciju, Kazakevičs plāno paziņot īsi pirms mača.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!