Latvijas futbola izlasē pirms Pasaules kausa atlases spēles pret Nīderlandi ir vairākas sarežģītas situācijas ar spēlētāju izvēli, tāpēc komandai, ja salīdzina ar abu izlašu iepriekšējo tikšanos martā, piektdienas mačā būs jāmeklē citi risinājumi. To ceturtdien, 7. oktobrī, preses konferencē uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs, vēsta Latvijas Futbola federācija.

Latvijas un Nīderlandes izlases 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies 8. oktobrī plkst. 21:45 "Daugavas" stadionā Rīgā. Pēc tam 11. oktobrī Latvijas futbolisti savās mājās uzņems Turciju.

"Skaidrs, ka Nīderlandes izlase ir rītdienas spēles favorīte. Tā ir komanda, kas mačos pret katru pretinieku spēlē ar dominanci un bumbas kontroli. Mums ir zināmi iztrūkumi sastāvā, ja salīdzinām ar maču Nīderlandē pirmajā aplī (0:2), līdz ar to būs jāmeklē citi risinājumi, arī taktiskajā ziņā," pastāstīja treneris. "Ļoti dziļi par pretiniekiem nevēlos runāt, taču redzam, ka komandā pēc trenera rokādes ir izmaiņas, arī spēlētāju izvēlē. Viņi nespēlē ar izteiktu spēka stila uzbrucēju, kāds bija pret mums martā. Uzbrukumā viņiem ir citi risinājumi, kā arī viņi ir kļuvuši disciplinētāki pārejas fāzēs un balansa pozīcijās. Pretinieks noteikti nav kļuvis vājāks."

Treneris atklāja, ka rītdienas spēlē komandai nevarēs palīdzēt Jānis Ikaunieks. Tāpat komandai šajā nometnē jāiztiek bez Kristera Tobera, bet Vladislavam Gutkovskim jāizcieš vienas spēles diskvalifikācija. "Jānis joprojām nav atguvies no savainojuma. Darām visu iespējamo, lai viņš būtu palīgs pirmdienas mačā pret Turciju."

"Ja nometnes sākumā mēs vēl cerējām, ka Vladimirs Kamešs paspēs atgūties, ir kļuvis skaidrs, ka viņš gaidāmajos mačos nepiedalīsies. Tāpēc tika izsaukts Daniels Ontužāns. Neesot pieejamam Kamešam, mums bija nepieciešams vēl viens spēlētājs malējās pozīcijās. Izšķīrāmies par labu viņam, ņemot vērā to, kāda stila futbolists mums ir nepieciešams," situāciju ar sastāvu komentēja D. Kazakevičs. "Līdzīgi ir arī ar Pāvelu Šteinboru, kuram pēc pēdējās spēles klubā radās veselības problēmas. Viņš pilnvērtīgi vēl nav trenējies, tāpēc izsaucām Krišjāni Zviedri. Šodienas treniņā, iespējams, darbosies visi četri vārtsargi, un pēc tam sekos treneru izvēle, kurus iekļaut pieteikumā."

Preses konferencē treneris komentēja arī vairākus atsevišķus Latvijas izlases spēlētājus, viņu spēles laiku un pozīcijas.

"Pēdējā laikā spēļu skaits bijis liels, tāpēc nesenākajos mačos klubā man tika dota lielāka atpūta. Jūtos labi un esmu gatavs abām spēlēm. Atceramies maču Amsterdamā, kur mums bija pietiekoši daudz iespēju, lai paši gūtu vārtus. Pie saviem vārtiem gan ļāvām izveidot pārāk daudz iespējas," pirms mača izteicās Latvijas izlases aizsargs Raivis Andris Jurkovskis. "Spēles laikā allaž skatos, kad varu pieslēgties uzbrukumiem. Tā vienkārši pieslēgties pieslēgšanas pēc – to es cenšos nedarīt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!