Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs pēc uzvaras Pasaules kausa atlases noslēgumā atzina, ka visā ciklā valstsvienība progresējusi, bet pēdējā mačā Gibraltārā gribējies uzvarēt pārliecinošāk.

Ziņots, ka Latvijas izlase otrdien Gibraltārā pārvarēja izbīli pēc mājinieku gūtajiem vārtiem un svinēja drošu uzvaru ar 3:1 (1:1). Pasaules kausa atlasē savā grupā Latvija gan palika priekšpēdējā, apsteidzot tikai Gibraltāru.

"Gatavojoties šai spēlei, saskārāmies ar divām problēmām. Savainojumu un citu iemeslu dēļ ne visi bija gatavi spēlēt, tāpēc mums nācās izvēlēties centra pussargu pāri, kas kopā nekad nav spēlējuši. Domāju, tas ir viens no iemesliem, kāpēc spēles sākumā šajā centra zonā ne pārāk labi izskatījāmies, devām Gibraltāra izlasei veikt kvalitatīvas pārejas no aizsardzības uzbrukumā. Tai pat laikā esmu priecīgs, ka galu galā guvām diezgan pārliecinošu uzvaru. Protams, ka gribējām uzvarēt pārliecinošāk," neslēpj Kazakevičs. "Ielaistie vārti kopumā bija ne tikai vienas individuālās kļūdas problēma. Bija pozicionālu kļūdu kopums, kas neļāva noreaģēt uz situāciju. Bija jāpārslēdzas uz pavisam cita veida spēli, ne tādu, kāda bija Norvēģijā, kad pretinieks būtībā dominēja."

"Ceru, ievērojāt, ka šajā spēlē arī sākumsastāvā bija spēlētāji, kuri ne vienmēr tādi bija. Mana pieeja ir tāda, ka izlasei jāspēlē optimālā sastāvā ar tobrīd labākajiem spēlētājiem," piebilda Kazakevičs.

Visu ciklu Kazakevičs vērtē pozitīvi, lai gan LFF valdes izvirzītais uzdevums - ceturtā vieta grupā - netika izpildīts. "Vērtējot ciklu kopumā, ir sperts solis uz priekšu. Progresējuši puiši, visa komanda. Skaidrs, ka atsevišķās spēlēs varējām tikt arī pie cita rezultāta. Esam spēruši būtisku soli uz augšu. Tā ka šo ciklu kopumā vērtēju pozitīvi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!