Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Harijs Keins svētdien Anglijas premjerlīgā guva savus 150.vārtus karjerā, bet viņa pārstāvētajai Totenhemas "Hotspur" ar to bija gana, lai izcīnītu uzvaru.

"Hotspur" viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja Vesthemas "United".

Vienīgie vārti spēlē tika gūti divas minūtes līdz pamatlaika beigām, kad Meta Dohertija centrējumu soda laukumā ar galvu vārtos novirzīja Keins.

Spēles 13. minūtē ar sitienu vilcinājās Honmiņs Sons, kā rezultātā aizsargs viņu atbruņoja, bet 40. minūtē soda laukumā pārkāpumu pieprasīja Keins, taču soģis šo lūgumu ignorēja.

69.minūtē Konora Galagera ("United") sitiens atdūrās pret vārtu stabu, bet Karloss Vinisiuss septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām sita vārtu apakšējā stūrī, taču vārtu guvumu svinēt liedza Sema Džonstona sniegums.

Keins svētdien kļuva par desmito futbolistu, kuram Anglijas premjerlīgā karjeras laikā izdevies gūt vismaz 150 vārtus. Pirmo vietu ar 260 "goliem" ieņem Alans Šīrers.

Keinam 150. vārtus izdevās gūt 218. spēlē, bet mazāk mači no "150 vārtu kluba" bija nepieciešami vien Šīreram un Serhio Agvero.

Ceturtdien UEFA Eiropas līgā Keins arī izcēlās pret Razgradas "Ludogorets" no Bulgārijas, kas viņam "Hotspur" rindās kopumā bija 200. vārti.

Citā spēlēs Lesteras "City" mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja Vulverhemptonas "Wanderers".

Uzvaras vārtus Lesteras komandā 15. minūtē guva Džeimijs Vārdijs. Viesu spēlētājs soda laukumā bumbu skāra ar roku, bet Vārdijs vēlāk realizēja "pendeli", ko vēlreiz nespēja paveikt sešas minūtes līdz puslaika beigām.

Vārdijam tie bija astotie vārti šajā sezonā.

Citā spēlē čempione "Liverpool" viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Mančestras "City".

"Pendeli" 13. minūtē realizēja Mohameds Salāhs, vadībā izvirzot liverpūliešus, bet Gabriels Hesus 31. minūtē no tuvas distances izcēlās pēc Kevina de Brujnes piespēles. De Brujne 42.minūtē neiesita soda sitienu, kas viņa komandai, iespējams, garantētu uzvaru.

Dienas pēdējā spēlē Londonas "Arsenal" savā laukumā tiksies ar Birmingemas "Aston Villa".

Čempionāta vadībā pēc astoņām spēļu kārtām ar 18 punktiem ir Lesteras vienība, par vienu mazāk ir "Hotspur" un "Liverpool", bet tālāk ar 16 punktiem seko "Southampton". Vēl sešiniekā ar 15 un 13 punktiem attiecīgi atrodamas Londonas "Chelsea" un Liverpūles "Everton".

Pagājušajā sezonā "Liverpool" pēc 30 gadu pārtraukuma pirmo reizi izcīnīja Anglijas spēcīgākā čempionātā trofeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!