Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlasē turpinās dažādas veselības likstas, un pozitīvu Covid-19 testu dēļ šobrīd ar valstsvienību nav "Liepājas" kluba spēlētāji Mārtiņš Ķigurs un Krišs Kārkliņš, atklāja valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas futbola izlase turpina savu treniņnometni Maltā, gatavojoties pārbaudes mačiem ar Kuveitu un Azerbaidžānu.

"Mārtiņš Ķigurs un Krišs Kārkliņš pozitīvu Covid-19 testu dēļ šoreiz nav ar mums. Ierodoties izlases rīcībā, kā ierasts, visiem tika veikti testi, un viņiem abiem tika konstatēts pozitīvs rezultāts, tāpēc viņi pat nepievienojās komandai nevienā brīdī," LFF citē Kazakeviča teikto. "Mums ir diezgan liela grupa spēlētāju ar dažāda veida veselības problēmām."

Jau vēstīts, ka Danielam Ontužānam veselības problēmas neļaus pārstāvēt valstsvienību, bet traumu guva aizsargs Mārciss Ošs. Komandai pirmdien pievienojās Vladislavs Fjodorovs un Iļja Korotkovs, kuram tas ir pirmais izsaukums uz izlasi.

"Jā, Korotkovs ir spēlējis gan kā centra pussargs, gan kā centra aizsargs. Šobrīd arī mēs Korotkovu izskatām kā spēlētāju divās pozīcijās, bet tieši šajā nometnē redzam viņu spēlējam vidējā līnijā," teica Kazakevičs.

"Gatavojamies pirmajai un otrajai spēlei, caur šīm spēlēm turpinām gatavoties jūnijā paredzētajām Nāciju līgas spēlēm. Mums ir ļoti būtiski šajā nometnē piestrādāt pie tiem spēles elementiem, kuri ir vissvarīgākie, lai gūtu pozitīvu rezultātu Nāciju līgā. Divās spēlēs mēģināsim uzlabot šos elementus. Un, protams, pārbaudīsim arī spēlētāju gatavību. Šobrīd mums nav principā deviņu spēlētāju, kuri pagājušajā gadā regulāri tika saukti uz izlasi, toties jaunpienācējiem ir iespēja sevi pierādīt un izcīnīt spēles minūtes," par pārbaudes spēlēm teica Kazakevičs.

"Kuveitas izlase, protams, ir pētīta, spēlētājiem dota informācija, un šodien par to runāsim vēlreiz. Šajā nometnē sabalansējam pielāgošanos pretiniekiem ar tām vajadzībām, kas mums ir Nāciju līgas kontekstā. Kuveita ir pietiekami tehniska, ātra, tai patīk daudz spēlēt ar bumbu. Mums gribējās uzspēlēt tieši ar tādu komandu gan līmeņa, gan spēles stila ziņā," treneris norādīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!