Foto: AFP/Scanpix/LETA
Rumānijas futbola treneris Mirča Lučesku vietējo fanu attieksmes dēļ ir pametis Kijevas "Dinamo" futbola klubu vien četras dienas pēc stāšanās amatā, vēsta Rumānijas dienas sporta laikraksts "Gazeta Sporturilor", taču trenera aģents to noliedz, ziņo "RIA Novosti".

Rumāņu speciālists "Dinamo" kluba vadību pārņēma 23.jūlijā.

Kijevas fanu sašutumu izraisījis fakts, ka iepriekš Lučescu 12 gadus strādāja par Kijevas vienības galvenā konkurenta Doņeckas "Šahtar" kluba treneri.

74 gadus vecais bijušais Rumānijas izlases treneris par darba pārtraukšanu Kijevas klubā laikrakstam saka: "Es nevaru pieņemt viņu fanus, kas rīkojas pretēji kluba interesēm. Mana ierašanās Kijevas "Dinamo" nav saistīta ar lielu līguma vērtību, jo par to es domāju kā pēdējo."

"Es gribēju atgriezties futbolā Ukrainā, kur es piedzīvoju tik lielu gandarījumu, lai atkal iekļūtu aizraujošajā un neparedzamā futbola atmosfērā," skaidro treneris. "Es to darīju ar entuziasmu, pilnībā uzticoties jaunās komanas jauno spēlētāju potenciālam."

Lučesku pateicās kluba prezidentam Ihoram Surkim par izteikto piedāvājumu, taču piebilda, ka nevar strādāt naidīgā gaisotnē, kāda valda visfanātiskāko fanu - ultru - vidū.

Tikmēr Rumānijas speciālista intereses pārstāvošais Arkādijs Zaporožanu sarunā ar "RIA Novosti" noliedza informāciju par sava klienta aiziešanu no Kijevas "Dinamo" galvenā trenera amata.

"Nē. Tā bija personiska sarakste starp viņu un Surki," Zaporožanu sacīja "RIA Novosti", atbildot uz jautājumu par Lučesku aiziešanu no komandas. "Šī saruna notika vēl sestdien. Noskaidrosim, kā tā nokļuva presē. Ja kāds vēlas redzēt, es visu varu parādīt. Mums rīt, plkst.9.30 ir lidmašīna uz Kijevu. Lučesku ir "Dinamo" galvenais treneris."

"Ar šo vēstuli viņš vēlējās parādīt, ka neturas pie trenera krēsla. Viņš vēlējās apliecināt, ka nenāk uz klubu naudas dēļ. Ja viņa ierašanās var traucēt "Dinamo", viņš mierīgi aizies. Kluba tēls ir daudz dārgāks," piebilda aģents.

Laikā, kad Lučesku no 2004. līdz 2016.gadam trenēja "Šahtar", viņš bija Kijevas "Dinamo" fanu lielākais ienaidnieks. Kopā ar Doņeckas klubu rumāņu treneris ieguva 22 trofejas, "Šahtar" pilnībā dominējot Ukrainā.

Pēc darba gadiem "Šahtar" Lučesku vienu sezonu trenēja Sanktpēterburgas "Zeņit", bet no 2017.gada augusta līdz 2019.gada februārim - Turcijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!