Raivim Ķiršam (attēlā pa kreisi) gūstot vārtus pamatlaika pēdējā minūtē, BFC "Daugavpils" komanda trešdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 13. kārtas spēlē.

Daugavpilieši viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja "Metta" vienību.

Cīņa aizritēja bez izteikti bīstamiem momentiem, abām komandām veiksmīgi spēlējot aizsardzībā. Vienības bija tuvu tam, lai pirmo spēli šajā virslīgas sezonā noslēgtu bezvārtu neizšķirti, taču pamatlaika pēdējā minūtē Ķiršs bija pirmais pie atlēkušās bumbas un ar atkārtotu mēģinājumu ieraidīja to mērķī – rezultāts 1:0 BFC "Daugavpils" labā.

Pēc tam, kad "Metta" pārsteidza ar trim neizšķirtiem pēc kārtas pret trim spēcīgākajām līgas komandām – "Riga" (1:1), RFS (3:3) un "Valmieru" (1:1), gūstot trīs pirmos punktus čempionātā, ar 2:5 nācās atzīt "Ventspils" un ar 0:3 – "Liepājas" pārākumu. Tomēr pēdējā spēlē mājās ar 2:0 izdevās pieveikt "Spartaku".

Tikmēr daugavpilieši pēc diviem zaudējumiem (0:4 pret čempioni "Riga" un 0:1 pret "Liepāju") ar 3:0 sagrāva Jūrmalas "Spartaku", bet pēdējā spēlē atkal zaudēja – 1:2 pret "Noah Jurmala".

"Metta" rindās ir čempionāta otrs labākais vārtu guvējs Junusa Muritala, kurš septiņreiz iekarojis pretinieku vārtus, kamēr "Daugavpilij" deviņi futbolisti ir guvuši vārtus, bet neviens nav guvis vairāk par diviem vārtiem. Taču šajā mačā uz vienu spēli diskvalificēties Muritala nevarēja Rīgas komandai palīdzēt.

Šīs sezonas pirmajā savstarpējā mačā ar rezultātu 3:2 uzvarēja "Daugavpils".

Pirmdien "Ventspils" spēlēja 2:2 ar Daugavpils "Noah Jurmala", bet otrdien RFS ar 1:0 uzvarēja Jūrmalas "Spartaku". Savukārt šo kārtu izlaiž "Riga" FC vienība.

Turnīra vadībā ar 26 punktiem 11 spēlēs ir RFS komanda, kurai ar 23 punktiem desmit mačos seko "Valmiera", bet trešā ar 20 punktiem ir "Riga". Tālāk ar 16 punktiem deviņās spēlēs ir "Daugavpils", bet piekto vietu ar 12 punktiem deviņās cīņās ieņem "Liepāja". Tālāk ar sešiem punktiem desmit dueļos seko "Metta" un "Spartaks", piecus punktus desmit spēlēs iekrājusi "Ventspils", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem piecos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!