Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde otrdien, 22. martā, vienbalsīgi nolēma ļaut LFF prezidenta vēlēšanās kandidēt Krišjānim Kļaviņam, kura kandidatūra pirms tam tika apšaubīta saistībā ar aizdomām par iespējamo saistību ar spēļu rezultātu ietekmēšanu.

Tādējādi 29. aprīlī LFF kongresā uz LFF prezidenta amatu kandidēs līdzšinējais organizācijas vadītājs Guntis Indriksons un Kļaviņš.

Kļaviņa kandidatūru pirmo reizi LFF valdes vērtēja februārī, kad nolēma viņa atbilstību vēlēšanām uzticēt vērtēt LFF Disciplinārlietu komisijai. Kā pamatoja LFF valde, "par Kļaviņu esot saņemti dokumenti no UEFA par viņa iespējamo saistību ar spēļu rezultātu ietekmēšanu".

Tomēr LFF DK vairākas nedēļas nespēja pieņemt lēmumu līdz 11. martam, kad nolēma jautājuma risināšanu atkal uzticēt LFF valdei. LFF DK ieskatā "Kļaviņš nevar tikt apstiprināts par LFF prezidenta kandidātu", bet attiecībā pret Kļaviņu LFF DK nekādas sankcijas nepieņēma, jo "K.Kļaviņš šobrīd nav Disciplinārā reglamenta subjekts".

Tagad, atkārtoti lemjot Kļaviņa kandidiatūras atbilstību, LFF valde lēma ļaut viņam kandidēt vēlēšanās.

Kā skaidroja LFF prezidents Indriksons, valde vērtējusi to, ka daudzi LFF biedri izteikuši vēlmi, lai Kļaviņam ļaujot balotēties.

"Teicu, ka darīšu visu, lai prezidenta vēlēšanās būtu alternatīvi kandidāti, un valde to akceptēja. Kaut gan valde lieliski izprot, ka šāds kandidāts nedrīkst būt prezidenta amata kandidāts," teica Indriksons. "Jācer, ka LFF biedri ir ar tādu pašu sapratni, kā LFF valde, un neatbalstīs šādu kandidatūru. Bet, kā būs, to skatīsimies."

Pēc Indriksona teiktā, LFF ar šo lēmumu arī zināmā mērā nodrošinājusies pret kādām juridiskām peripētijām, kuras, iespējams, nenoslēgtos vēl līdz prezidenta vēlēšanām. Tomēr Indriksons norādīja, ka viņa uzskatā Kļaviņš neatbilst LFF Ētikas principiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!