Foto: AP/Scanpix/LETA

Anglijas futbola komanda "Liverpool" ir spēcīgākā vienība, kādu vācu treneris Jirgens Klops ir aizvedis līdz UEFA Čempionu līgas finālam, uzskata speciālists.

UEFA Čempionu līgas finālā sestdienas vakarā Madridē tiksies divi Anglijas klubi - "Liverpool" un Totenhemas "Hotspur".

Klops "Liverpool" līdz UEFA Čempionu līgas finālam aizvedis jau otro gadu pēc kārtas, bet iepriekš viņš tur bija nonācis ar Vācijas klubu Dortmundes "Borussia" 2013.gadā, bet 2016.gadā vācietis ar Anglijas komandu sasniedza arī UEFA Eiropas līgas finālu. Tomēr izcīnīt uzvaras finālspēlēs viņam tā arī neizdevās.

"Es nesaku neko sliktu par komandām, ar kurām es biju iepriekšējos finālos. Mīlu viņas visas, un viņi cīnijās godam, bet es nekad neesmu nonācis finālmačā ar labāku komandu par šo. Es neesmu pārsteigts, jo šie puiši sajauc attieksmi ar potenciālu labākajā kombinācijā, kādā esmu redzējis. Tas ir brīnišķīgi," pirms gaidāmā fināla izteicās Klops.

"Šis fināls nebūs manas karjeras augstākais punkts. Ja vien mēs neuzvarēsim - tad man nāksies pārdomāt šo jautājumu vēlreiz," piebilda vācietis. Par karjeras augstāko sasniegumu 2004.gadā Klops uzskata sasniegumus ar Vācijas klubu "Mainz 05". Tolaik klubam ierobežotos finansiālos apstākļos izdevās sasniegt Vācijas augstāko līgu.

"Spēle pret "Hotspur" būs sīksta, jo abas komandas spēlē diezgan līdzīgi. Emocijas būs citādākas un jāizmanto tās pareizā virzienā. Jāspēj sevi pareizi noskaņot, tāds ir mūsu darbs," pauda "Liverpool" treneris.

Vācu speciālists vada Anglijas klubu kopš 2015.gada. Šogad Anglijas premjerlīgā "Liverpool" palika vienu punktu aiz čempioniem Mančestras "City".

"Liverpool" pusfinālā sensacionāli atspēlējās no 0:3 un atbildes spēlē mājās ar 4:0 uzvarēja spāņu klubu "Barcelona", triumfējot divu maču summā, un iekļuva Čempionu līgas finālā.

Čempionu līgas finālmačs sestdien notiks Spānijas galvaspilsētā Madridē - "Wanda Metropolitano" stadionā, kur mājas spēles aizvada "Atletico" klubs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!