Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais vāciešu speciālists Jirgens Klops sestdien Anglijas premjerlīgas futbola kluba "Liverpool" galvenā trenera amatā debitēja ar neizšķirtu pret Totenhemas "Hotspur".

Mačs "Hotspur" laukumā noslēdzās 0:0 (0:0).

Jau savā pirmajā mačā Klops laukumā sūtīja 20 gadus veco uzbrucēju Divoku Oridži, kuram šis arī bija debijas mačs premjerlīgā. Zīmīgi, ka Beļģijas futbolists jau pašā mača sākumā trāpīja pa vārtu konstrukciju, taču vārtus viņš neguva.

Klops kļuvis par otro vācu speciālistu, kurš vadījis Anglijas premjerlīgas komandu. Pirms tam šo godu kā pirmais bija izpelnījies Fēlikss Magats, kura vadībā Londonas "Fulham" pirms vairāk nekā gada zaudēja vietu valsts spēcīgāko futbola klubu sabiedrībā.

Tikmēr citā mačā pie uzvaras beidzot izdevies tikt pašreizējai premjerlīgas čempionei Londonas "Chelsea", kas sestdien savu skatītāju priekšā ar 2:0 (1:0) pieveica Birmingemas "Aston Villa".

Ar vārtu guvumu 34.minūtē izcēlās rezultatīvais Djegu Košta, bet 54.minūtē bumbu savos vārtos raidīja "Aston Villa" skotu aizsargs Alans Hutons, tādejādi ļaujot mājiniekiem droši tikt pie uzvaras.

Graujošu uzvaru savukārt izcīnījusi Mančestras "City", kas ar 5:1 (4:1) apspēlēja turnīra jaunpienācēju "Bournemouth".

Pirmajā puslaikā trīs vārtus jeb "hat-trick" pamanījās gūt šīs sezonas Mančestras kluba jaunieguvums Rahīms Strērlings, bet vēl ar diviem vārtiem viņam piebalsoja Vilfrīds Bonī no Kotdivuāras.

Zīmīgi, ka Stērlings ir pirmais angļu futbolists, kurš premjerlīgas ērā Mančestras "City" vienības rindās izcēlies ar "hat-trick".

Uzvaru izdevies gūt arī otrai Mančestras komandai "United", kas izbraukumā ar 3:0 (2:0) pieveica Liverpūles "Everton". Pa vārtiem viesu labā guva Morgans Šneiderlēns, Anders Errera un Veins Rūnijs.

Pateicoties vārtu guvumam, Rūnijs ar 172 vārtiem kļuvis par visu laiku trešo rezultatīvāko Mančestras "United" futbolistu, kamēr līderim leģendārajam Bobijam Čarltonam ir 199 vārtu guvumi šī kluba rindās.

Tikmēr panākums arī Londonas "Arsenal", kas ar 3:0 (0:0) izbraukumā pārspēja "Watford". Uzvaru viesi nodrošināja vien otrajā puslaikā, kad tika gūti visi vārti, jo izcēlās Aleksis Sančess, Olivjē Žirū un Ārons Remzijs.

Zīmīgi, ka Sančess, skaitot kopā klubā un izlasē aizvadītos mačus, pēdējo sešu spēļu laikā pratis gūt vismaz vienus vārtus. Kopumā viņa kontā pa šo laiku desmit vārtu guvumi.

Premjerlīgas kopvērtējuma līdere pēc deviņām kārtām ar 21 punktu ir Mančestras "City", bet no tās par diviem punktiem atpaliek "Arsenal" un Mančestras "United". Kamēr tālāk ar 17 un 16 punktiem seko attiecīgi Vesthemas "United" un Lesteras "City".

Tikmēr "Liverpool" ar 13 punktiem ir desmitie, par diviem punktiem apsteidzot 11.vietā esošo "Chelsea".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!