Foto: F64

Vladimirs Koļesņičenko neturpinās darbu kā Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta pašreizējās līdervienības "Skonto" prezidents.

Koļesņičenko iepriekš bija iesniedzis atlūgumu, kas pirmdien notikušajā kluba vadības tikšanās reizē pieņemts. Par atkāpšanās iemeslu kalpojusi Koļesņičenko nevēlēšanās sadarboties ar jaunajiem kluba īpašniekiem.

Pašlaik lielākā daļa kluba akciju teju vienādās daļās pieder Krievijas pilsoņiem Dmitrijam Balalikinam, Andrejam Rožkovam un Andrejam Popovam.

Bijušais Latvijas izlases spēlētājs Koļesņičenko "Skonto" kluba prezidenta amatā darbojās kopš 2012.gada sākuma, kad amatā nomainīja komandas dibinātāju Gunti Indriksonu, jo saskaņā ar jaunajiem Latvijas Futbola federācijas (LFF) statūtiem Indriksons kā LFF prezidents vairs nedrīkstēja vienlaikus pildīt arī "Skonto" kluba prezidenta pienākumus.

"Skonto" futbola klubs tika dibināts 1993.gadā, bet Indriksonam tas piederēja līdz 2010.gada septembrim, kad kluba kontrolpaketi iegādājās uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs. Nākamā gada martā kluba kontrolpakete nonāca Kiprā reģistrētās kompānijas "Tremova Ltd." īpašumā, kuras pārstāvis Latvijā ir Igors Zaicevs.

Noprotams, ka Zaicevs turpmāk apvienos pienākumus arī kā "Skonto" kluba prezidents. Portāls "Sportacentrs.com" informē, ka "Skonto" klubam pašlaik neprecizētā oficiālā amatā varētu pievienoties cits bijušais Latvijas izlases spēlētājs Imants Bleidelis.

Koļesņičenko laikā no 1997.gada līdz 2010.gadam Latvijas izlasē aizvadījis 40 spēles, gūstot piecus vārtus. Lielāko daļu savas karjeras Koļesņičenko aizvadīja tieši "Skonto" komandā.

"Skonto" komanda, kas jau ilgstoši cīnās ar finansiālajām problēmām un šīs sezonas Latvijas čempionātā jau saņēmusi vienu tehnisko zaudējumu par spēlētāju atteikšanos iziet laukumā, pašlaik ieņem kopvērtējuma pirmo vietu ar 46 punktiem 20 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!