Foto: F64

Pieredzējušais Latvijas futbola izlases vārtsargs Aleksandrs Koliņko pēc atgriešanās valstsvienībā ir ieguvis daudz pozitīvu emociju, tāpēc šobrīd cer un vēlas turpināt karjeru gan klubā, gan izlasē.

Neskatoties uz pirmajās 16 minūtēs zaudētiem diviem vārtiem, Latvijas izlase 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla noslēdzošajā mačā otrdien savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Slovākiju. Pašlaik 38 gadus vecais Koliņko, kurš izlases kandidātu rindās atgriezās pēc Mariana Pahara stāšanās pie valstsvienības stūres, aizvadīja savu otro spēli pēc vairāku gadu pārtraukuma.

"Spēli sākām diezgan nepārliecinoši, jo sākumsastāvā vairākiem spēlētājiem šis bija debijas mačs. Mazliet nervozējām, tāpēc ielaidām divus vājus vārtus no stūra sitieniem. No tuvā vārtu staba pēdējos mačos jau esam ielaiduši četrus vārtus, kas ir bēdīgi," izteicās Koliņko. "Tomēr otrajā puslaikā laukumā devās pilnīgi cita komanda. Ja mēs pirmajā puslaikā būtu spēlējuši kaut vai uz pusi tikpat labi kā otrajā, rezultāts, domāju, būtu pilnīgi cits."

"Pārtraukumā treneris teica, ka nedrīkstam baidīties no došanās uz priekšu. Šī bija pēdējā cikla spēle, tāpēc mūsu uzdevums bija savus līdzjutējus iepriecināt. Zaudēt šoreiz nebijām tiesīgi," izcēla vārtsargs, kurš Latvijas izlases vārtus sargāja arī pagājušā mēneša izbraukuma spēlē pret Grieķiju, kad tika piedzīvots zaudējums ar 0:1.

"Šajās spēlēs, kurās esmu atgriezies izlases sastāvā, redzu, ka komandas spēles stils ir mainījies. Mēs esam sākuši spēlēt futbolu. Kaut kas bija jāmaina," uzskata Koliņko. "Mums ir pievienojušies vairāki jauni spēlētāji, kuri progresē visu acu priekšā. Spēle pret Grieķiju, kurā bijām ļoti tuvu vismaz neizšķirtam, kā arī šis mačs mums noteikti dos pārliecību nākotnes cīņām."

"Kā vienmēr, iemeslu pozitīvām domām par nākotni ir gana. Arī man pašam šie mači ir sagādājuši kaudzi lielisku emociju, jo esmu atgriezies pavisam citā līmenī," piebilda veterāns. "Šobrīd man ir vēlme turpināt karjeru gan klubā, gan izlasē."

"Mana nākotne izlasē ir atkarīga no spēlēšanas klubā. Mani var izsaukt tikai tad, ja es regulāri spēlēju. Ja jutīšu, ka esmu labā formā un varu spēlēt šajā līmenī, ar lielāko prieku turpināšu braukt uz izlasi. Ar klubu man ir vienošanās līdz vasarai. Ceru, ka izdosies to pagarināt vēl uz vienu gadu. Uz ilgāku līgumu nevaru cerēt, jo visi redz manu dzimšanas gadu pasē. Tiesa, pasē man skatās jau pēdējos piecus gadus, bet līdz šim ir izdevies sevi pierādīt," izteicās Koliņko, kurš ikdienā spēlē Krievijas pirmās līgas klubā Kaļiņingradas "Baltika".

G apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā bosnieši, kā arī Grieķija izcīnīja pa 25 punktiem desmit spēlēs, tomēr bijušajai Dienvidslāvijas komandai bija ievērojami labāka vārtu attiecība. Slovākija ar 13 punktiem izcīnīja trešo vietu, Lietuva ar 11 punktiem palika ceturtā, Latvija tika pie astoņiem punktiem, kas deva piekto vietu, bet sestajā pozīcijā ar diviem punktiem ciklu noslēdza Lihtenšteina.

Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļuva deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!