Foto: AP/Scanpix/LETA
Vācijas futbola bundeslīgas klubs "Koln" pauž sapratni un sarūgtinājumu par Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva negaidīto lēmumu likt punktu savai karjerai.

Rudņevs 29 gadu vecumā negaidīti izlēmis beigt savu futbolista karjeru.

"Pēdējās dienās Artjoms lūdza lauzt līgumu, pamatojot to ar personīgām problēmām. Ar smagu sirdi izpildījām viņa vēlēšanos, jo jau iepriekš sapratām šī lēmuma nepieciešamību. Artjoms ar šo dienu vairs nav "Koln" futbolists. Šis ir ļoti skumjš brīdis, vēlam viņam visu to labāko, risinot problēmas. Viņš atgriezīsies dzimtenē un risinās savas vajadzības. Ir arī svarīgākas lietas par futbolu. Viņa lēmumu sīkāk nekomentēsim, un ceru, ka tas tiks cienīts," "Koln" citē kluba direktoru Jergi Šmatki.

Rudņeva līgums ar "Koln" bija spēkā līdz 2019.gada jūnijam, taču tagad vienošanās ir pārtraukta.

Daugavpils futbola audzēknis Rudņevs karjeru sāka vietējā "Daugavas" komandā, bet 2009.gadā viņš samērā skandalozā transfērā pārgāja uz Ungārijas komandu "Zalaegerszeg" (ZTE). Pēc nedaudz vairāk kā gada pavadīšanas Ungārijā Latvijas uzbrucējs 2010.gada vasarā pārgāja uz tā brīža Polijas čempionvienību Poznaņas "Lech", kuras sastāvā par sevi runāt lika tā paša gada rudenī, kad iesita trīs vārtus UEFA Eiropas līgas spēlē pret slaveno Turīnas "Juventus" vienību.

2012.gada maijā Rudņevs noslēdza līgumu uz četriem gadiem ar Vācijas bundeslīgas komandu Hamburgas SV, bet pērnā gada jūnijā pārgāja uz "Koln" komandu. 2013./2014.gada sezonā viņš tika izīrēts arī "Hannover 96" vienībai.

Rudņevs "Koln" rindās 22 bundeslīgas un Vācijas kausa spēlēs guva četrus vārtus. Šosezon viņš Ķelnes komandas rindās laukumā devās tikai pārbaudes spēles.

Pēdējā pusgada laikā Rudņevam tika veiktas divas deguna operācijas, un tika prognozēts, ka viņš drīz atsāks treniņus.

Kopumā viņš laukumā bija 108 bundeslīgas mačos, kuros guva 22 vārtus.

Rudņevs Latvijas izlasē 38 spēlēs guva divus vārtus. Pēdējo spēli valstsvienībā viņš aizvadīja 2016. gada 13.novembrī, kad Latvija viesos ar 1:4 zaudēja Portugālei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!