"Audas" komanda pirmdien "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja "Daugavpils" futbolistus.

Visi trīs vārti, tajā skaitā uzvaru nesošie otrā puslaika kompensācijas laikā, tika gūti ar realizētiem 11 metru soda sitieniem.

Pirmā puslaika otrajā pusē Dele Izraēls soda laukumā pārkāpa noteikumus pret Tomislavu Štrkaļu un uz "Daugavpils" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru 35.minūtē Daniils Ulimbaševs realizēja. Otrajā puslaikā, 53.minūtē, soda laukumā tika pārkāpti noteikumi pret Izraēlu, minūti vēlāk Valerijam Lizunovam realizējot "pendeli" un panākot 1:1.

Komandas jau tuvojās tam, lai cīņa turpinātos papildlaikā, taču kompensācijas laika sākumā daugavpiliešu vārtsargs Vladislavs Kurakins nogāza Štrkaļu un uz viesu vārtiem tika nozīmēts vēl viens 11 metru soda sitiens. To kompensācijas laika otrajā minūtē realizēja Božo Mikuličs, kurš panāca 2:1 "Audas" labā un ieveda savu komandu ceturtdaļfinālā.

Mājinieku statusā šajā mačā bija "Auda", kas viesus no Latgales uzņēma Jāņa Skredeļa stadionā.

Jau ziņots, ka svētdien "Valmiera", teju visu maču spēlējot mazākumā, ar 2:0 uzvarēja "Riga" komandu, "Grobiņas" futbolisti sensacionāli ar 2:1 uzvarēja "Liepājas" vienību, "Metta" ar rezultātu 13:0 sagrāva "Salaspils" vienību, Skanstes SK ar 6:1 uzvarēja "Jēkabpils" futbolistus, bet "Jelgava" ar 2:1 bija pārāka pār "JDFS Alberts" futbolistiem. Sestdien "Tukums 2000"/"Telms" viesos ar 2:0 pieveica Salaspils "Super Nova" vienību, bet trofejas glabātāja RFS savā laukumā ar 4:0 pieveica Jūrmalas "Spartaku".

Ceturtdaļfināla izloze norisināsies otrdien.

Turnīra 16 labāko komandu pulkā vietu bija nodrošinājušas piecas "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) komandas, kas pārvarēja divas kausa izcīņas kārtas, un viena Latvijas otrās līgas pārstāve, kas izcīnīja panākumus trīs pirmajās kārtās. Astotdaļfinālā cīņā par trofeju iesaistījās desmit "Optibet" Virslīgas klubi.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības. Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda, kas pērn Valmierā finālā ar 1:0 uzveica "Liepāju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!