Foto: LETA

Latvijas futbola klubs "Riga FC" ar lielu apņēmību devusies uz Helsinkiem, kur aizvadīs atbildes spēli UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešās kārtas spēli pret vietējo HJK komandu, un galvenais treneris Mihails Koņevs atzīst, ka pretinieki savā laukumā spēlē uzbrūkošāk.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē 6. augustā Daugavas stadionā "Riga FC" un HJK cīnījās neizšķirti 1:1. Kvalifikācijas turnīru turpinās uzvarētāji divu spēļu summā.

"Tā būs grūta spēle. Abām komandām ir iespējas iekļūt nākamajā kārta. Mēs izdarīsim visu, lai uzvarētu šajā spēlē. Esmu noskatījies vairākas HJK spēles vietējā čempionātā. Savu skatītāju priekšā somi spēlē vairāk ar bumbu, veido momentus un kopumā spēlē uzbrūkošāku futbolu. Mākslīgais laukums nebūs problēma, jo paši ziemā un pavasarī trenējamies un spēlējam uz šāda seguma. Sagaidu, ka stadionā būs daudz līdzjutēju, kas radīs labu atmosfēru," tā pirms gaidāmās spēles izteicās "Riga" FC galvenais treneris Mihails Koņevs, kuru citēja kluba preses dienests.

"Riga" FC Helsinkos ieradās trešdien ap pusdienlaiku, bet vakarā spēlētāji aizvadīja oficiālo pirmsspēles treniņu, kurš bija 60 minūšu garš. Galvenais uzdevums bija pierast pie laukuma un bumbām, kas ir nedaudz atšķirīgas no tām, ar kādām ikdienā spēlē Latvijas čempionāta. Treniņš tika aizvadīts labā atmosfērā, nekādu nepatīkamu starpgadījumu nebija, un visi futbolisti ir gatavi mačam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!