Foto: AFP/Scanpix
Brazīlijā notiekošais Konfederāciju kauss futbolā varētu tikt pārtraukts plašo nemieru dēļ valstī.

Protestējot pret korupciju, sabiedrisko pakalpojumu kvalitāti un Konfederāciju kausa turnīra izmaksām, Brazīlijā ceturtdien ielās izgāja aptuveni miljons cilvēku. Notikušas arī policijas un protestētāju sadursmes.

Brazīļu laikraksts "Zero Hora", atsaucoties uz vārdā neminētu informācijas avotu, kas saistīts ar turnīra organizēšanu, izteicies, ka nevar izslēgt variantu par Konfederāciju kausa norises pārtraukšanu. Variantu par Brazīlijas pamešanu šobrīd izskatot jau vairāku valstu futbola izlases. Īpaši nobažījusies par savu drošību esot Itālijas komanda.

Šie ir lielākie protesti, kādi notikuši Brazīlijā pēdējo 20 gadu laikā.

Iespēju par turnīra pārtraukšanu gan kategoriski noraidījusi Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA). "Šodien ne FIFA, ne vietējā orgkomiteja nav izskatījusi iespēju pārtraukt Konfederāciju kausu," teikts starptautiskās asociācijas paziņojumā.

Riodežaneiro pie pilsētas domes ceturtdien protestēja aptuveni 300 000 cilvēku, un policijai nācās likt lietā asaru gāzi, lai izklīdinātu nelielu grupu demonstrantu, kas sāka apmētāt likumsargus ar akmeņiem.

Tikmēr galvaspilsētā Braziljā protestētāji centās ielauzties Ārlietu ministrijā, bet policija viņus apturēja.

Brazīlijas lielākās pilsētas Sanpaulu ielās uz protestiem sapulcējās aptuveni 110 000 cilvēku, kuri svinēja uzvaru cīņā par transporta biļešu cenām un pieprasīja valdībai palielināt izdevumus sabiedriskajiem pakalpojumiem.

Trešdien Sanpaulu un Riodežaneiro piekāpās protestētāju prasībām un samazināja transporta biļešu cenu, tomēr protestus tas nav mazinājis.

Protesti notika arī citās pilsētās.

Konfederāciju kauss jau ierasti notiek gadu pirms Pasaules kausa finālturnīra. Šogad tā norise sešās Brazīlijas pilsētās bija plānota no 15.līdz 30.jūnijam. Kausa izcīņā piedalās Brazīlija, Spānija, Japāna, Meksika, Urugvaja, Taiti, Itālija un Nigērija.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!