UEFA Eiropas Konferences līgas 2022./2023. gada sezonas pirmās kārtas izlozē otrdien savus pretiniekus uzzināja Latvijas klubi "Liepāja" un "Riga" FC.

"Liepāja" kā izsēta komanda pirmajā kārtā tiksies ar Kosovas klubu "Gjilani", kas maijā noslēgtajā 2021./2022. gada sezonā ieņēma trešo vietu Kosovas futbola superlīgā. Kosovieši eirokausos piedalījušies tikai vienu reizi, 2020./2021. gada UEFA Eiropas līgas priekškvalifikācijā ar 3:1 pārspējot "Tre Penne" komandu (Sanmarīno), bet pirmajā kārtā ar 0:2 papildlaikā zaudējot Kipras klubam APOEL.

Liepājnieki pirmo spēli 7. jūlijā aizvadīs savā laukumā, bet 14. jūlijā viesosies Kosovā.

Savukārt rīdzinieki arī kā izsēta komanda pirmajā kārtā spēkosies ar Ziemeļīrijas komandu "Derry City", kas spēlē Īrijas futbola premjerlīgā. Divkārtējie līgas čempioni (1989. un 1997. gadā) jau 1964. gadā debitēja eirokausos, savā pastāvēšanas vēsturē divas reizes pārvarot divas UEFA turnīru kārtas.

Zīmīgi, ka vienā no saviem veiksmīgajiem eirokausu gadiem Londonderijas vienība divu spēļu summā ar 2:1 pieveica bijušo Latvijas futbola flagmani "Skonto".

"Riga" FC vispirms viesosies Ziemeļīrijā (7. jūlijā), bet pretiniekus savā laukumā uzņems 14. jūlijā.

UEFA Eiropas Konferences līga norisināsies otro gadu. "Liepāja" un "Riga" klubiem, lai iekļūtu pamatturnīrā, jāpārvar četras kārtas, bet pagājušās virslīgas sezonas vicečempione "Valmiera" turnīrā iesaistīsies no otrās kārtas. Vidzemnieki savu pretinieku uzzinās trešdien.

Savukārt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra dalībniece RFS, nesasniedzot prestižāko Eiropas futbola kluba pamatturnīru, savu dalību eirokausos varēs turpināt vismaz no trešās Konferences līgas kārtas. Ziņots, ka RFS pirmajā kārtā spēkosies ar Helsinku HJK vienību.

Pie lieliskas iespējas sasniegt Konferences līgas pamatturnīru pirmajā turnīra sezonā tika tieši "Riga" FC vienība. Galvaspilsētas komanda vispirms izstājās no UEFA Čempionu līgas atlases spēlēm, tad pārvarēja divas Konferences līgas kārtas, bet "play-off" spēlēs jeb soli pirms grupu turnīra piekāpās Gibraltāra komandai "Lincoln Red Imps".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!