Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vietējais speciālists Antonio Konte piektdien apstiprināts par slavenā Itālijas futbola kluba Milānas "Inter" jauno galveno treneri.

Vēl ceturtdien "Inter" pārtrauca sadarbību ar Lučiāno Spaleti, bet kā viņa pēctecis tika minēts 49 gadus vecais Konte, ko klubs nu arī apstiprinājis.

"Esmu pārliecināts, ka Konte palīdzēs mums sasniegt mērķi, kas vienmēr bijis nemainīgs, – atkal būt starp pasaules labākajiem klubiem," pauda "Inter" prezidents Stīvens Džans.

Konte līdz ar to ir atgriezies futbolā – vēl pagājušā gada vasarā viņš tika atbrīvots no darba Anglijas klubā Londonas "Chelsea", bet kopš tā laika bija bez darba, lai gan viņa vārds tika locīts saistībā ar vairākām slavenām komandām.

Kā treneris viņš trīs reizes aizveda citu Itālijas klubu Turīnas "Juventus" līdz A sērijas čempiontitulam, bet pēc tam ar "Chelsea" 2017. gadā uzvarēja Anglijas premjerlīgā un gadu vēlāk – Futbola asociācijas (FA) kausā.

Speciālists laikā no 2014. līdz 2016. gadam vadīja arī Itālijas izlasi.

Savukārt Spaleti vadībā "Inter" šajā pavasarī otro reizi pēc kārtas izcīnīja ceturto vietu, kvalificējoties nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīram. Tiesa, ar to bija par maz amata saglabāšanai.

Pēdējos gados "Inter" komandai gan nav klājies viegli, jo tā nav iesaistījusies cīņā par valsts čempiontitulu. Iepriekšējo reizi tā A sērijā uzvarēja 2010. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!