Foto: stock.xchng

Uzvaru Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta 22.kārtas spēlē svētdien izcīnīja pagājušās sezonas spēcīgākā komanda Daugavpils "Daugava", kas ar rezultātu 1:0 (0:0) savā laukumā pieveica "Liepājas metalurgu".

Vienīgos vārtus 48.minūtē guva Andrejs Kovaļovs.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šonedēļ. Trešdien abas vienības Liepājā aizvadīja 13.kārtas pārcelto spēli, cīnoties neizšķirti 2:2, kaut mača gaitā liepājnieki bija vadībā arī ar 2:0.

Tikmēr čempionāta pastarīšu cīņā svētdien ļoti svarīgu uzvaru izcīnīja "Jelgava", kas ar rezultātu 3:1 (0:0) savā laukumā uzveica Ilūkstes NSS komandu.

Pirmie divi vārti tika gūti pirmo piecu otrā puslaika minūšu laikā. Sākotnēji mājiniekus vadībā izvirzīja Dmitrijs Medeckis, bet vēl pēc brīža izlīdzinājumu panāca Giorgijs Humarašvili.

Turpinājumā 73.minūtē uz maiņu iznākušais Oļegs Malašenoks atguva vadību jelgavniekiem, bet pašās kompensācijas laika beigās Malašenoks bija precīzs vēl vienu reizi.

Šī "Jelgavas" komandai bija vien otrā uzvara šosezon. Pirmā tika panākta maija vidū, kad jelgavnieki savā laukumā uzveica "Metta"/LU spēlētājus.

Abas vienības pirmajā riņķī cīnījās 2:2, bet otrajā aplī panākumu savā laukumā ar 2:1 izcīnīja Ilūkstes NSS.

Kārtas turpinājumā pirmdien "Metta"/LU spēkosies ar "Jūrmalu", bet vēl, iespējams, ka Rīgas "Daugava" uzņems "Skonto". Šīm abām vienībām savā starpā vajadzēja spēkoties jau piektdien, taču lietus dēļ mačs tika pārcelts uz pirmdienu. "Skonto" kluba direktors Askolds Uldriķis sestdien sarunā ar aģentūru LETA izteicās, ka lēmums pārcelt spēli uz pirmdienu nemaz nav saskaņots ar abām iesaistītajām vienībām.

Šī kārta aizsākās vien sestdien, kad titula pretendenti "Ventspils" futbolisti pārliecinoši ar 3:0 savā laukumā uzveica Jūrmalas "Spartaku".

Virslīgas kopvērtējumā pašlaik līderpozīcijā ir jau divi klubi - "Skonto" un "Ventspils" -, kam pa 51 punktam 21 spēlē. Uz trešo vietu ar 42 punktiem 22 spēlēs pakāpās Daugavpils "Daugava", kurai trīs punktus zaudē Rīgas "Daugavas" vienība. Piekto pozīciju ar 30 punktiem 22 spēlē ieņem "Liepājas metalurga" komanda, kurai piecus punktus zaudē Jūrmalas "Spartaks".

"Jūrmala" ar 20 punktiem ir septītā, bet pa 12 punktiem tagad ir "Metta"/"Latvijas Universitāte", Ilūkstes NSS un "Jelgavas" spēlētājiem.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!