Foto: EPA/Scanpix/LETA
Krievijas virslīgas spēle svētdien Krasnodarā atcelta par nepilnu mēnesi pēc trīs Maskavas kluba spēlētāju ievietošanas karantīnā pozitīvu koronavīrusa analīžu dēļ, svētdien ziņo Krievijas Futbola savienība (RFS).

Spēle pārcelta uz 19.jūliju, teikts RFS paziņojumā pēc tās izpildkomitejas sanāksmes. Federācija piebilst, ka abi klubi piekrita lēmumam atlikt maču.

Kamerūnas izlases spēlētājs bijušais Totenhemas "Hotspur" uzbrucējs Klintons Nžī, Burkino Faso pussargs Šarls Kaborē un Polijas valstsvienības spēlētājs Sebastians Šimanskis ir trīs futbolisti, kuri saslimuši ar Covid-19.

"Dinamo" vēsta, ka spēlētāji ārsta uzraudzībā ir ievietoti divu nedēļu karantīnā.

Kopš sestdienas pārējie komandas futbolisti, treneri un personāls ir pārvietoti uz "Dinamo" treniņu centru Maskavas pievārtē, teikts paziņojumā.

Jau ziņots, ka piektdien par farsu parūpējās gan RFS, gan līgas vadība, gan "Soči" klubs, kas nepiekrita "Rostov" vienības lūgumam spēli pārcelt uz vēlāku laiku maču, kurā sešu futbolistu saslimšanas ar Covid-19 dēļ rostoviešiem viesos nācās spēlēt ar jaunatnes sastāvu.

Vidējais "Rostov" komandas spēlētāju vecums 17,2 gadi bija visu laiku jaunākais Krievijas premjerlīgas vēsturē. Tāpat "Soči" izcīnītā uzvara ar 10:1, kas arī ir līgas vēsturē lielākā, paliks mūžīga lieciniece "Soči" kluba daudz kritizētajai alkatībai punktu gūšanā un Krievijas futbola vadošo iestāžu organizatoriskai nespējai pārcelt spēli uz vēlāku laiku.

Ceturtajā vietā turnīra tabulā esošā "Rostov" vienība nesekmīgi mēģināja panākt spēles atlikšanu, taču "Soči", kas tiek smagi kritizēti par to, uzstāja, lai mačs pret šādiem nepieredzējušiem pretiniekiem tomēr notiktu.

"Krasnodar" pašlaik ar 41 punktu atrodas trešajā vietā Krievijas virslīgā, tikpat punktus pirms šodienas spēles nopelnot otrajā vietā esošajai Maskavas "Lokomotiv", kamēr Maskavas "Dinamo" ar 30 punktiem ir septītā 16 komandu konkurencē.

Krievijā no koronavīrusa infekcijas ir reģistrēti vairāk nekā 8000 nāves gadījumu un gandrīz 577 000 saslimšanas gadījumu, kas ir trešais lielākais inficēto skaits pasaulē pēc Amerikas Savienotajām Valstīm un Brazīlijas.

Tikmēr Ukrainas premjerlīgā futbolā pēc vēl divu spēlētāju pozitīvām koronavīrusa analīzēm ir atlikts ceturtais mačs, sestdien paziņoja premjerlīgas vadība.

Diviem Doņeckas "Olimpik" spēlētājiem tika atklāts vīruss pirms svētdien paredzētās spēles ar Ļvivas "Karpati". Ukrainas augstākās līgas vadība sestdien vēlu paziņoja, ka ir nolēmusi maču atlikt uz vēlāku datumu.

Pagājušajā mēnesī tika atlikta spēle starp "Karpati" un "Mariupol" un vēl divi mači, kuros piedalījās "Karpati", kad 25 cilvēkiem Ļvivas kluba spēlētāju un darbinieku vidū bija pozitīvas Covid-19 analīzes.

Tas nozīmē, ka "Karpati" pēc Ukrainas virslīgas sacensību atsākšanas maija beigās vēl nav izdevies nospēlēt nevienu spēli.

Spēles Ukrainā tiek rīkotas bez atbalstītājiem.

Jau ziņots, ka sestdien Doņeckas "Šahtar" nodrošināja savu 13.Ukrainas līgas titulu un ceturto pēc kārtas, pārspējot Kaspara Dubras pārstāvēto "Oleksandriya" ar 3:2.

Svētdien pussarga Andreja Cigaņika pārstāvētā Luhanskas "Zorja" viesosies pie Čerņihivas "Desna".

Ukrainas premjerlīgā komandām šosezon atlicis aizvadīt piecas līdz sešas spēles. Starp sešām komandām, kas sezonu turpina vadošajā grupā, līdere ar 71 punktu 27 spēlēs ir Doņeckas "Šahtar", tālāk ar 52 punktiem 26 mačos seko Kijevas "Dinamo", bet pa 49 punktiem 26 cīņās ir Čerņihivas "Desna" un Luhanskas "Zorja" kontos, kamēr "Oleksandriya" ar 43 punktiem 27 spēlēs atrodas piektajā pozīcijā.

Ukrainas čempionātā katra no 12 komandām aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura pirmās sešas vienības turpina cīņu par titulu, bet sešas vājākās komandas spēkojas par vietas saglabāšanu spēcīgākajā čempionātā. Arī otrajā posmā komandas aizvada divu apļu turnīru.

Šīs sezonas Ukrainas kausa izcīņā Latvijas futbolistu pārstāvētās komandas vairs nepiedalās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!