Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Futbola savienība (RFS) nokārtojusi visas finansiālās saistības ar valstsvienības bijušo galveno treneri itāli Fabio Kapello, organizācija pavēstījusi savā mājaslapā.

Kapello no Krievijas izlases galvenā trenera amata tika atbrīvots jūlijā, jo komanda 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā demonstrēja blāvu sniegumu.

Tiesa, krievu mediji vēstīja, ka RFS itāli no amata gribēja atbrīvot jau agrāk, taču tai nebija nepieciešamo finanšu līdzekļu, jo par līguma laušanu bija jāmaksā astoņus miljonus eiro liela kompensācija. Tāpat savienība palika parādā Kapello daļu no viņa iespaidīgās algas, taču nu organizācija ziņo, ka visas saistības ir nokārtotas.

Pēc Kapello aiziešanas par Krievijas izlases galveno treneri tika iecelts Leonīds Sluckis, kurš vada arī Latvijas valstsvienības pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvēto Maskavas CSKA.

Krievijas izlase 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībās astoņās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras un divreiz cīnījusies neizšķirti, bet divas reizes piedzīvoja neveiksmi. Tādējādi ar izcīnītajiem 14 punktiem Krievija ieņem otro vietu G apakšgrupā, atrodoties astoņus punktus aiz Austrijas, kas jau nodrošinājusi sev dalību finālturnīrā.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!