Futbola klubu "Riga", kas šosezon debitēs Latvijas virslīgas čempionātā, iegādājies viens no bagātākajiem Krievijas uzņēmējiem Dmitrijs Ribolovļevs, vēsta ukraiņu portāls "ua-football.com".

49 gadus vecajam Ribolovļevam piederošo īpašumu vērtība tiek lēsta lielāka par 8,5 miljardiem ASV dolāru. Uzņēmējam pieder Francijas augstākās līgas futbola komanda "Monaco", kā arī viņš plāno iegādāties 20% Anglijas "Championship" līgas kluba "Reading" akciju. Šo klubu pārstāv Latvijas izlases futbolists Deniss Rakels.

Futbola klubs "Riga" pagājušajā sezonā, startējot ar nosaukumu "Caramba/Dinamo", uzvarēja Latvijas pirmās līgas čempionātā, izcīnot tiesības šosezon piedalīties virslīgā.

"Riga" debitēs virslīgā sestdien ar cīņu izbraukumā pret "Ventspils" komandu, bet dienu iepriekš Latvijas čempione "Liepāja" atklāšanas mačā savā laukumā uzņems Jūrmalas "Spartaks" vienību.

Portāls "ua-football.com" arī vēsta, ka "Riga" komanda noslēgusi līgumu uz vienu gadu ar ukraiņu vārtsargu Igoru Ļitovku. Futbolists pagājušajā sezonā spēlēja Rumānijas klubā "Voluntari", bet pirms tam Ukrainas komandās Doņeckas "Olimpik" un "Sevastopol".

Jau ziņots, ka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments iebilst pret "Riga Football Club" nosaukumu, jo departamenta ieskatā tas varot radīt neizpratni un pārpratumus sabiedrībā gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī, jo, pirmkārt, nosaukumā tiek izmantots galvaspilsētas angliskais nosaukums bez garumzīmes, kā arī ar nosaukumu "Rīga" dažādās sacensībās startē Rīgas pilsētas futbola izlases komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!