Foto: DELFI
Par pagājušās sezonas Latvijas futbola čempionāta otrās spēcīgākās komandas "Ventspils" galveno treneri pirmdien apstiprināts krievu speciālists Sergejs Podpalijs.

Kā vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā, galvenā trenera amatā Podpalijs tiks oficiāli prezentēts pēc dažām dienām, kad arī tiks noslēgtas pēdējās kontrakta detaļas.

"Man strādāšana Ventspilī būs svarīga un ļoti interesanta pieredze," izteicās 47 gadus vecais Podpalijs, kura vadībā komanda izvirzīšot visaugstākos mērķus.

Kijevā dzimušais Podpalijs savas spēlētāja karjeras laikā divas spēles aizvadīja arī Krievijas izlasē, tāpat viņš bijis kapteinis slavenajās Maskavas "Lokomotiv" un Maskavas "Dinamo" komandās.

Spēlētāja karjeru Podpalijs beidza 2000.gadā un viņa pirmā trenētā vienība bija Baltkrievijas klubs "Gomeļ". Savukārt pagājušajā gadā viņš vadīja Krievijas komandu "Tjumeņ" un arī ieguva Eiropas Futbola federāciju apvienības (UEFA) Pro trenera licenci.

Kā ziņots, šī gada sākumā pēc abpusējas vienošanās no "Ventspils" komandas galvenā trenera amata tika atlaists itāļu speciālists Nuncio Dzavetjēri.

Dzavetjēri par "Ventspils" komandas galveno treneri kļuva 2009.gada augustā, nomainot ukraiņu speciālistu Romānu Grigorčuku, un abās sezonas viņa vadībā "Ventspils" vienība Latvijas čempionātu noslēdza otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!