Foto: AFP/Scanpix

"Real Madrid" un Portugāles izlases uzbrucējs Krištianu Ronaldu piekto reizi karjerā ieguvis vienu no prestižākajiem futbola apbalvojumiem, "Ballon d'Or", ziņo balvas pasniedzēji "France Football".

"Zelta bumbu" Ronaldu saņēmis 2008., 2013., 2014. un 2016. gadā, un tagad ir izlīdzinājies ar Lionelu Mesi, kurš arī ir pieckārtējs balvas ieguvējs.

"Ballon d'Or" balsojumā Ronaldu saņēmis 946 punktus, otrajā vietā otro gadu pēc kārtas ir Lionels Mesi (670 punkti), trešais - Neimars (361 p.).

Aizvadītajā sezonā Ronaldu kopā ar Madrides "Real" uzvarēja Spānijas čempionātā, UEFA Čempionu līgā, ieguva Spānijas Superkausu un UEFA Superkausu, bet ar Portugāles futbola izlasi kvalificējās 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram.

Tā kā "Zelta bumbas" pasniegšanas ceremonija notika Eifeļa torņa pakājē, to izgaismoja zeltā par godu Krištianu Ronaldu.

"Ballon d'Or" pasniedz viens no prestižākajiem futbola izdevumiem pasaulē "France Football", kas uzvarētāju atkal nosaka žurnālistu balsojumā, kā tas bija kopš balvas ieviešanas 1956. gadā līdz 2009. gadam. Pēc tam no 2010. līdz 2015. gadam "France Football" gada labāko futbolistu noteica kopā ar FIFA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!