Augstākas raudzes sacensības Latvijas futbola izlases uzbrucēju Raimondu Krolli motivē kļūt labākam, Itālijas A sērijas komandas "Spezia" latviešu futbolista prezentācijas pasākumā teica spēlētājs.

Klubs atgādināja, ka spēlētājam vēl ir nepieciešams laiks, lai iekļūtu komandas rotācijā, taču viņš savas labās īpašības jau ir nodemonstrējis Latvijas čempionātā.

"Mani jaunais čempionāts nebiedē, tieši otrādi, spiediens mani stimulē un spiež atdot sevi visu. Spēle ir ātrāka un prasa lielāku fizisko piepūli, bet esmu gatavs un ātri pielāgošos," cerību izteica futbolists.

"Bez šaubām atšķirība starp Latvijas līgu un A sēriju ir ļoti liela. Itālijas līga ir viena no labākajām pasaulē, un katrs treniņš ir daudz grūtāks un spraigāks. Pēc atvaļinājuma man vēl jāsasniedz vislabākā fiziskā kondīcija, ņemot vērā dīkstāves periodu pēc Latvijas čempionāta noslēgšanās, un nevaru vien sagaidīt, kad varēšu dot savu ieguldījumu komandai," skaidroja futbolists.

Viņš arī uzsvēra, ka viņam labāk patīk spēlēt vārtu tuvumā un galvenais uzdevums ir gūt vārtus.

Tāpat Krollis atgādināja, ka var spēlēt gan aizsardzības futbolu, kādu piekopa "Metta", gan uzbrukuma futbolu, kāds spēlēts Valmierā, taču viņa darbs jebkurā gadījumā ir gūt vārtus. Krollis arī izbauda trenēšanos uz dabīgiem laukumiem, kas šajā laikā Latvijā nav iespējams.

Kluba sporta direktors Stefano Melisano atzīmēja, ka rēķinās ar Krolli kā ar tagadnes un nākotnes uzbrucēju.

"Viņš ieradis gūt vārtus, un viņa kontā ir daudzas spēles Latvijas izlasē. Mēs zinām spēlētāja vērtību un esam ļoti priecīgi, ka viņš šodien ir šeit," spēlētāju slavēja Melisano.

Viņš atzīmēja, ka Krollim ir "dinamiska uzbrucēja īpašības", latvietis var spēlēt vairākās uzbrucēja pozīcijās, kā arī saglabā aukstasinību vārtu priekšā.

Krollis atzina, ka ir lepns, ka kā rezultatīvākais Latvijas čempionāta dalībnieks, gūstot 24 vārtus, pretendē uz "Zelta futbolzābaku", taču tagad viņš koncentrējoties tikai uz savu spēli Itālijā. Viņš arī atgādināja, ka Latvijā nav daudz futbolistu, kuri spēlējuši Eiropas labākajās līgās, taču tas uzbrucēju stimulē kļūt arvien labākam.

Līdz šim neviens latvietis nav spēlējis A sērijā, un Krollis ir pirmais Latvijas futbolists kopš 2017.gada, kurš var doties laukumā kādā no Eiropas vadošo piecu līgu mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!