Foto: Valmiera FC

Futbola uzbrucēja Raimonda Kroļļa debija "Spezia" kluba rindās bija zīmīga ne tikai tāpēc, ka viņš kļuva par pirmo latvieti, kurš spēlējis Itālijas A sērijā, bet arī tāpēc, ka tagad Latvijas izlases futbolisti spēlējuši visos piecos spēcīgākajos Eiropas nacionālajos čempionātos.

Jau vēstīts, ka 21 gadu vecais "Spezia" uzbrucējs Krollis debiju piedzīvoja 76.minūtē, kad devās uz maiņu, viņa pārstāvētajai komandai mājās ar 0:3 (0:0) zaudējot A sērijas līdervienībai "Napoli". Sev atvēlētajā laikā latvietis bija aktīvs, atzīmējoties ar sitienu pa vārtiem un pāris piespēlēm.

78. minūtē Krollis pirmo reizi tika pie bumbas, viņam uzreiz izdevās palīdzēt izveidot vienu no retajām vārtu gūšanas iespējām. Viņš precīzi piespēlēja uz kreiso flangu Arkadiušam Recam, kurš pēc tam devās soda laukumā un atstāja bumbu Kevinam Agudelo, un viņš tēmēja sitienu vārtu apakšējā vārtu stūrī. Futbola analītiķis Bens Grifiss arī uzslavēja Kroļļa spēles lasīšanas manieri, kad viņš palīdzēja pārtvert bumbu un iegūt "Spezia" brīvsitienu. Savukārt "Spezia" galvenā trenera asistents Fabricio Lorjeri bija apmierināts ar jaunpienācēju sniegumu.

Tikai laiks rādīs, vai Raimondam Krollim Itālijas A sērijas čempionātā izdosies nostiprināties tik veiksmīgi, kā Marianam Paharam Anglijas premjerlīgā vai Artjomam Rudņevam Vācijas bundeslīgā. Bijušie uzbrucēji šajās spēcīgajās līgās nospēlēja vairāk nekās 100 spēles, kurās izcēlās ar pieklājīgu rezultativitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!