Foto: DELFI
Par Latvijas futbola kluba "Riga FC" galveno treneri apstiprināts baltkrievu speciālists Oļegs Kubarevs, vēsta komandas mājaslapa internetā.

Jau vēstīts, ka dažas dienas pirms jaunās "Optibet Virslīgas" sezonās sākuma "Riga FC" galvenā trenera amatu pameta portugālis Luišs Pimenta, jo viņam nav bijuši pieņemami apstākļi. Līdz ar to portugāli klubu nevadīja nevienā oficiālā spēlē. Sezonas pirmajās spēlēs Rīgas klubu trenēja Mihails Koņevs.

Kubarevs 2016. gadā līdz čempiontitulam aizveda Jūrmalas "Spartaku" un karjeras laikā strādājis arī ar Moldovas un Baltkrievijas spēcīgākā čempionāta klubiem. Līgums noslēgts līdz sezonas beigām.

Trenera karjeru Kubarevs sāka 2003. gadā Minskas "Lokomotiv", bet no 2003. gada augusta līdz 2005. gadam treneris strādāja ar citu Minskas komandu "Darida". Turpinājumā divus gadus Kubarevs bija "Minsk" treneru korpusā, savukārt 2006. gada novembrī Oļegs kļuva par Žodinas "Torpedo" galveno treneri.

Žodinas komandā Kubarevs nostrādāja nedaudz vairāk nekā trīs gadus, līdz pārņēma "Gomeļ" "grožus". Tieši ar "Gomeļ" Kubarevs izcīnīja pirmo lielo trofeju, 2010. gadā kļūstot par Baltkrievijas 1. līgas čempionu. Toreiz tuvāko sekotāju "Gomeļ" apsteidza par 24 punktiem. 2010./2011. gada sezonā "Gomeļ" spēra vēl vienu soli uz priekšu un izcīnīja arī Baltkrievijas kausu. Savukārt 2012. gadā "Gomeļ" ieguva Baltkrievijas Superkausu, finālā ar 2:0 pieveicot BATE.

2013. gadā Kubarevs pirmo reizi ieradās Latvijā, kad kļuva par Jūrmalas "Spartaka" galveno treneri, bet pirmajā reizē Latvijā Kubarevs nostrādāja tikai līdz vasarai, pēc tam vadot Moldovas spēcīgākā čempionāta klubus "Zimbru" un "Dacia". Ar "Zimbru" 2013./2014. gada sezonā Kubarevs ieguva Moldovas kausa trofeju.

2016. gadā Kubarevs atgriezās Latvijā un vēlreiz kļuva par Jūrmalas "Spartaka" galveno treneri. Kubarevs bija labākais treneris Latvijas futbola virslīgā, bet "Spartaks" negaidīti kļuva par čempioni. Pēc šādas sezonas Kubarevs atgriezās Baltkrievijā un pieņēma Soļigorskas "Šahtjor" piedāvājumu. Vietējā čempionātā komanda demonstrēja ļoti labu sniegumu, bet kluba un Kubareva ceļi šķīrās pēc neveiksmes UEFA Eiropas līgas turnīrā. Speciālista pēdējā pieturvieta bija cits Baltkrievijas klubs "Torpedo-BelAZ".

Tagad 53 gadus vecais Kubarevs atgriezies Latvijā un kļuvis par "Riga FC" galveno treneri. Kubarevs jau strādā ar komandu un vadīs to svētdienas spēlē Latvijas futbola Virslīgā pret "Valmiera Glass ViA"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!