"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas Kurzemes derbijā sestdien "Ventspils" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Liepāja"/"Mogo".

"Ventspils" komandai šis mačs iesākās neveiksmīgi, jo, cenšoties palīdzēt aizsardzībā, bumbu savos vārtos raidīja pieredzējušais Ģirts Karlsons, kurš savu futbolista karjeru uzsāka tieši Liepājā. Tiesa, ventspilnieki rezultātu līdzsvaroja jau pēc desmit minūtēm, jo izcēlās rezultatīvi spēlējošais nigēriešu talants Tosins Ajeguns, kurš ar pieciem vārtu guvumiem līdz ar to kļuvis par virslīgas rezultatīvāko spēlētāju.

Mača turpinājums gan vairs nebija tik rezultatīvs, jo komandas vārtus vairs neguva. Tiesa, spēle bija diezgan līdzvērtīga un momenti bija uz abu komandu vārtiem.

Šajā mačā futbolisti nekautrējās brīžiem spēlēt asi, kā rezultātā bija vairākas dzeltenās kartītes, bet jau pirmajā puslaikā liepājnieku futbolists Artjoms Osipovs nopelnīja sarkano kartīti. Savukārt 65.minūtē tāds pats liktenis piemeklēja "Ventspils" lietuviešu leģionāru Simonu Pauļu.

Turnīra tabulā abas komandas atrodas tikpat kā līdzās - ventspilnieki piecos mačos ieguvuši astoņus punktus, kamēr liepājnieki savā kontā ierakstījuši septiņus.

"Ventspils" sastāvā pēdējos divos mačos sevi skaļi pieteicis vien 18 gadus vecais Ajeguns, kurš trijos mačos guvis piecus vārtus, tostarp "hat-trick" pret "Babīte"/"Dinamo".

Tikmēr "Liepāja"/"Mogo" komandai joprojām lielas raizes sagādā aizsardzība, jo nevienā no šīs sezonas spēlēm nav izdevies atstāt savus vārtus neieņemtus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam sestdien pagājušās sezonas Latvijas čempione Jūrmalas "Spartaks" sestdien savā laukumā nospēlēja 2:2 (0:1) ar turnīra debitanti "Babīti"/"Dinamo".

Lai arī "Spartaks" komandai piederēja neliels pārsvars, tieši "Babīte"/"Dinamo" atklāja šīs cīņas rezultātu, kad 42.minūtē to paveica Kotdivuāras uzbrucējs Muhameds Konatē. Neilgi pēc otrā puslaika sākuma jūrmalnieku uzbrucējs Edgars Gauračs gan līdzsvaroja rezultātu, bet 76.minūtē Aleksejs Saveļjevs negaidīti no jauna izvirzīja vadībā "Babīti"/"Dinamo".

Pēc šāda pavērsiena "Spartaks" metās atspēlēties, kas vainagojās panākumiem 85.minūtē, jo savus ceturtos vārtus šajā sezonā guva Jevgēņijs Kozlovs. Arī pamatlaika atlikušajās minūtēs Latvijas čempioniem piederēja itin liels teritoriālais pārsvars un izdevās radīt pāris bīstamas situācijas pie viesu vārtiem, taču vārti vairs netika gūti.

Jūrmalnieki pirms sestdienas mača bija izcīnījuši trīs uzvaras sezonas pirmajās četrās spēlēs, kas ļauj atrasties kopvērtējuma tabulas augšgalā, turklāt divreiz apspēlēti tiešie konkurenti.

Tikmēr "Babīte"/"Dinamo" pagaidām ir virslīgas vājākā komanda, jo piecās spēlēs izcīnījusi divus punktus. Tā iepriekšējā kārtā ar 0:4 piekāpās titulētajai "Ventspils" komandai, turklāt par šīs spēles godīgumu aizdomas pauda totalizatoru likmju monitoringa kompānija "Federbet".

Šo aizdomu dēļ "Babīte"/"Dinamo" piektdien paziņoja, ka no sastāva atbrīvoti divi futbolisti - pussargu Denisu Tarasovu un aizsargu Dmitriju Daņilovu. Kluba vadība arī ir pieņēmusi lēmumu griezties tiesībaizsardzības iestādēs ar lūgumu palīdzēt veikt izmeklēšanu.

Jau februārī pirmssezonas Ziemas kausā Babītes futbolisti ar rezultātu 1:3 (0:2) piekāpās Marijampoles "Sūduva" futbolistiem no Lietuvas, pirmajā puslaikā pirmos vārtus ielaižot pēc muļķīgas kļūdas, bet otros zaudējot pēc 11 metru soda sitiena.

Visbeidzot sestdienas noslēdzošajā mačā Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā divu ambiciozu klubu duelī RFS plkst.18 uzņems "Riga".

RFS pirmajās četrās virslīgas spēlēs izcīnījusi septiņus punktus, kas ļauj atrasties ceturtajā pozīcijā, taču sezonas ievadā punkti zaudēti pret nomināli vājākām vienībām "Babīte"/"Dinamo" un "Metta"/LU. Tikmēr "Riga" komandai sezonas sākums bijusi vilšanās, jo izcīnīti tikai pieci punkti, turklāt šonedēļ no amata tika atbrīvots galvenais treneris, krievu speciālists Vladimirs Volčeks. Šobrīd galvenā trenera vietas izpildītāja amatā iecelts pieredzējušais treneris Mihails Koņevs, kurš ir arī dublieru komandas galvenais treneris.

Marta pašās beigās RFS sastāvu papildināja Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš veselības likstu dēļ gan vēl nav gatavs spēlēt.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šīs kārtas pirmajā mačā piektdien "Jelgava", pateicoties diviem Mārča Oša vārtiem, ar 3:1 izbraukumā pieveica "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Ar desmit punktiem piecās spēlēs virslīgas kopvērtējuma līdere ir "Spartaks", kam ar deviņiem punktiem seko "Jelgava". Ar astoņiem punktiem seko "Ventspils", kamēr pa septiņiem punktiem ieguvušas RFS un "Liepāja"/"Mogo" komandas, bet pieci punkti ir "Riga" vienībai. Septītā ar četriem punktiem ir "Metta"/LU, bet divus punktus guvusi "Babīte"/"Dinamo".

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!