Foto: LETA
Laboratorijas kļūdas dēļ Bulgārijā ar Covid-19 saslimuši divu futbola klubu spēlētāji un pārstāvji. Koronavīrusa izraisītā slimība konstatēta vairāk nekā 20 cilvēkiem, bet abu klubu pārstāvji ievietoti karantīnā, vēsta "Reuters".

Nepatīkamais starpgadījums konstatēts pēc "Carsko selo" un Varnas "Černo More" komandu spēles. Pirms spēles kāda vietējā laboratorija informējusi Bulgārijas Futbola federāciju (BFF) un "Carsko selo" komandu, ka visi Covid-19 testi bijuši negatīvi. Tomēr vēlāk izrādījies, ka ar Covid-19 slims ir šīs vienības aizsargs Martins Kavdanskis, kurš devās spēlē laukumā no pirmās minūtes.

Pagājušās nedēļas nogalē laboratorija atzinusi, ka kļūdas dēļ nav paziņots par pozitīvu Covid-19 testu vienam futbolistam. Atkārtotas pārbaudes atklājušas vēl trīs pozitīvus Covid-19 gadījumus "Carsko selo" komandā, bet pretinieku komanda pirmdien paziņoja par vismaz 16 saslimšanas gadījumiem.

"Visi spēlētāji, kuriem bija pozitīvi testi, ievetoti karantīnā, un klubs ievēro visus drošības pasākumus. Esam informējuši BFF medicīnisko komisiju, kā arī sporta un tehnisko departamentus, un gaidīsim tālākās norādes," teikts "Černo More" paziņojumā. Varnas komanda gan paudusi gatavību turpināt spēlēt Bulgārijas čempionātā un turpmākos mačus plāno aizvadīt ar junioru sastāvu.

Bulgārijā līdz šim konstatēti 5740 Covid-19 saslimšanas gadījumu. 246 cilvēki miruši no šīs slimības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!