Foto: AFP/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) pēdējā brīdī izmainīja 2019. gada simboliskās izlases shēmu, lai tajā iekļūtu portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu, vēsta "Daily Mail".

Līdzjutējiem balsojumā vajadzēja izvēlēties simboliskās izlases 11 futbolistus un spēlētāju izvietojumu shēmu. Starp trim uzbrucējiem neiekļuva Portugāles izlases kapteinis un Turīnas "Juventus" zvaigzne Ronaldu, par kuru populārāki izrādījās Lionels Mesi ("Barcelona"), Roberts Levandovskis (Minhenes "Bayern") un Sadio Manē ("Liverpool"). Tāpēc UEFA izvēlējusies 4-2-4 shēmu, lai portugāļu futbolists būtu simboliskajā izlasē, norāda "Daily Mail".

Tādējādi simboliskajā izlasē iekļauti tikai divi pussargi, un, visticamāk, galvenais zaudētājs ir N'Golo Kante no "Chlesea", kurš būtu iekļuvis komandā kā trešais pussargs.

"Tā faktiski ir balsošanas rezultātu viltošana. Zinot Ronaldu popularitāti šajā organizācijā, iezvanīti trauksmes zvani, kad uzzināts, ka viņš nav iekļuvis izlasē. Tāpēc arī mainīta spēlētāju izvietojuma shēma. Tas liek aizdomāties, ko vēl viņi var sastrādāt," laikrakstam teicis kāds anonīms avots.

Tikmēr UEFA pārstāvis norādījis, ka šāda izmaiņa veikta, ņemot vērā Portugāles uzvaru UEFA Nāciju līgā. "Tādējādi simboliskajā izlasē ir pieci UEFA Čempionu līgas uzvarētāji un četri UEFA Nāciju līgas finālisti, arī viens uzvarētājs. Izvietojuma shēma mainās regulāri un izņēmums nav šis gads."

Tiesa, "Daily Mail" norāda, ka futbolā ne visai populārā shēma 4-2-4 nav bijusi šajās simboliskajās izlasēs. Piecos no pēdējiem sešiem gadiem izvietojums bijis 4-3-3, bet 2017. gadā spēlētāju izvietojums bijis pēc shēmas 4-4-2.

Aizdomas par iespējamu krāpšanos ar rezultātiem apliecina arī fakts, ka simbolisko izlasi bija jāpaziņo jau pirms nedēļas, tomēr tas izdarīts tikai tagad. "Daily Mail" pieļauj, ka tas darīts tādēļ, lai veiktu nepieciešamās izmaiņas un "ievilktu" Ronaldu izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!