Foto: F64

Latvijas futbols nu jau vairākus gadus ir ierauts dažādos skandālos, iespējamos likumu pārkāpumos, tiesībsargājošās iestādēs dažādās stadijās ir vairākas krimināllietas – tas viss pasaules sporta karalim Latvijā liek izskatīties kailam. Viens no skandāliem plašāk izskanēja 2019. gada februārī, kad tobrīd opozīcijā esošais un Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanās zaudējušais Vadims Ļašenko vairākiem cilvēkiem piedāvāja noklausīties kādu sarunu, kurā it kā dzirdamas skandalozā Oļega Gavrilova un toreizējā LFF vadītāja Kaspara Gorkša balsis.

Kopš tā laika pagājuši vairāk nekā divarpus gadi, starp galvenajiem "stāsta varoņiem" notikusi rokāde – Gorkšs zaudējis LFF prezidenta amatu, tajā tagad atrodas Ļašenko. Bet toreiz kopā ar Ļašenko cieši sadarbojās kāds cits pēdējā laikā Latvijas futbolā skaļāk izskanējis personāžs Aleksandrs Jakubovskis, kurš tagad nebaidās teikt – Ļašenko pie ierakstītās Gorkša sarunas ticis ar Gavrilova starpniecību, turklāt par šo iespēju samaksāta "apaļa summiņa".

Ļašenko un Gavrilova tikšanās iniciators bija LFF prezidents, kurš tobrīd vadīja Latvijas telpu futbolu un kuram bija saistošs LFF Ētikas kodekss, apliecināja ne tikai Jakubovskis, bet arī divi citi avoti, kas vēlējās saglabāt konfidencialitāti. Tikšanās notikusi Vecrīgā viesnīcā "Pullman", kas Ļašenko ir samērā iemīļota vieta. Jakubovskis piedalījies dažās tikšanās reizēs, bet, pēc citu avotu teiktā, bijušas vismaz kādas 10 tikšanās.

Kāds no avotiem pieļāva, ka, līdzīgi kā citas sarunas, arī Ļašenko un Gavrilova tikšanās ir ierakstītas, kas apliecina abu kungu tikšanos. Avots uzskata, ka šīs sarunas kādu brīdi varētu nospēlēt ļaunu joku ar Ļašenko, kad "viņš vairs nebūs vajadzīgs kā LFF prezidents".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!