Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvija Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta vēlēšanās plāno atbalstīt pašreizējo šā amata ieņēmēju Zepu Blateru, izteicies Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

FIFA prezidenta vēlēšanas plānotas 1.jūnijā, bet kandidātus var izvirzīt līdz 1.aprīlim. Pagaidām gatavību kandidēt izteikuši 75 gadus vecais Blaters un Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) prezidents Muhameds bin Hamams.

"Nedomāju, ka krasi mainīsim savu viedokli. Mums ir laba sadarbība ar FIFA un tās prezidentu, tāpēc neredzu vajadzību ko mainīt," uzsvēra Mežeckis. "Agri vai vēlu kādam būs jānāk Blatera vietā, tāpēc uzskatu, ka četru gadu laikā var sagatavot labu kandidātu."

Blaters jau izteicies, ka, ja tiks pārvēlēts amatā, nākamajās prezidenta vēlēšanās 2015.gadā vairs nekandidēs. Savukārt kā viņa potenciālais aizstājējs tad tiek nosaukts pašreizējais Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī.

Tomēr šoreiz pret Blateru ir arī asa opozīcija, kas ar Angliju priekšgalā izveidojās pēc balsojuma par 2018. un 2022.gada Pasaules kausa rīkotājvalstīm.

"Tur bija vairāk politikas - Krievija un Katara ir tiešām interesantas kandidātes," čempionātus ieguvušās valstis aizstāvēja Mežeckis. "Savukārt Anglija varētu iegūt nākamo čempionātu."

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā UEFA prezidenta amatā bez konkurences tika pārvēlēts Platinī un Mežeckis ļoti atzinīgi izteicās arī viņu.

"Jau pirms kongresa bija skaidri zināms, ka neviena cita kandidāta nav un Platinī atbalsta visu 52 Eiropas valstu federācijas. Tas bija nevis tāpēc, ka mums ar viņu ir labas attiecības un esam labi draugi, bet tāpēc, ka viņš ir labs prezidents, kuram pirmajā vietā ir futbols un viss, kas saistīts ar futbolu," stāstīja Mežeckis.

Runājot par Platinī darbiem UEFA prezidenta amatā, Mežeckis uzskaitīja vairākas izmaiņas turnīru formātos.

"Viņš pamainījis UEFA Čempionu līgas kvalifikāciju, izveidojis UEFA Eiropas līgu, bet Eiropas čempionātā turpmāk būs 24 komandas," stāstīja Mežeckis, atgādinot, ka Eiropas čempionāta paplašināšanu ierosināja tieši Latvija sadarbībā ar Skotiju. "Tāpat turpmāk būs centralizētās mārketinga un televīzijas tiesības, kas visām valstīm dos ievērojami lielākus ienākumus. Viņš ir personība, kas apmierina gan lielo valstu intereses, gan mazo."

"Platinī bija personība gan kā spēlētājs, gan kā treneris, bet tagad ir arī kā funkcionārs, kam daudzi neticēja. Prieks, ka mums ir tāds prezidents," uzsvēra LFF ģenerālsekretārs.

Mežeckis pieļāva, ka Platinī savas nākamās prezidentūras laikā atkal varētu apmeklēt Latviju, kur bija jau pagājušā gada septembrī. Tomēr tas notiks tikai tad, ja tiks pieskaņoti pienācīgi pasākumi, ko prezidentam apmeklēt.

"Braukt braukšanas dēļ nav vajadzības, tomēr viņš ir komunikabls un atvērts sarunām," uzsvēra Mežeckis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!