Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) ir pieteikusies uzņemt pirmā UEFA Eiropas U-19 telpu futbola čempionāta finālturnīru, kas notiks 2019. gada septembrī, informē organizācija.

Jaunieviestās sacensības pērn izziņoja Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) izpildkomiteja, vienlaikus ieviešot vēl virkni izmaiņu Eiropas telpu futbola sacensībās, kas iekļauj telpu futbola Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem paplašināšanu līdz 16 komandām, Eiropas čempionāta ieviešanu arī sievietēm, kā arī UEFA "Futsal Cup" turnīra aizstāšanu ar UEFA telpu futbola Čempionu līgu.

Eiropas čempionāts U-19 telpu futbola izlasēm notiks reizi divos gados, sākot ar 2019. gadu. Atkarībā no dalībnieku skaita atlases sacensības finālturnīram veidos priekšsacīkšu kārta (2019. gada janvāris) un pamatturnīra kārta (2019. gada marts), bet finālturnīrs ar astoņu labāko komandu dalību notiks 2019. gadā no 8. līdz 14. septembrim.

Līdz 25. jūlijam valstis, kas vēlas kandidēt uz finālturnīra rīkošanu, sagatavo visu nepieciešamo dokumentāciju un garantijas iesniegšanai UEFA, bet finālturnīra rīkotājus UEFA izpildkomiteja izvēlēsies 27. septembrī.

"Futbola pasaulē tas vairs nav nekāds jaunums, ka telpu futbola segments piedzīvo acīmredzamu izaugsmi gan no popularitātes un atspoguļošanas, gan no tajā iesaistīto jauniešu skaita viedokļa," saka LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. "Latvija vairākkārt ir uzņēmusi nozīmīgus telpu futbola turnīrus gan izlasēm, gan klubiem, un pašlaik jūtamies gatavi spert nākamo soli, ar lielu atbildības sajūtu noliekot sevi visas Eiropas telpu futbola uzmanības centrā. Esam pārliecināti, ka varam parūpēties par visaugstākās kvalitātes turnīra uzņemšanu, nodrošinot komfortablus apstākļus gan komandām, gan līdzjutējiem. Tiekot pie šādas iespējas, varam veicināt jau tā jūtamo telpu futbola popularitātes izaugsmi Latvijā, kā arī pierādīt sevi Eiropaai kā uzticamu, kvalitātē ieinteresētu un attīstīties kāru rīkotājvalsti."

Interesi organizēt finālturnīru paudusi arī Horvātija, Gruzija, Ungārija, Portugāle, Krievija un Ukraina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!