Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Pirmoreiz vēsturē Latvijas Futbola federācijai (LFF) uzticēts uzņemt vienu no Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) ikgadējām apbalvošanas ceremonijām, kad 30. un 31. oktobrī Rīgā pulcēsies visu 55 UEFA dalībvalstu, kā arī pašas UEFA vadības pārstāvji, informē LFF.

Latvija pirmoreiz izvēlēta par mājvietu UEFA GROW Awards jeb UEFA Izaugsmes apbalvojumu ceremonijai. Tās ietvaros oktobra pēdējās dienās Rīgu apmeklēs visu 55 UEFA dalībvalstu attīstības un mārketinga segmentu vadītāji, ar UEFA saistīti starptautiski eksperti no biznesa vides, kā arī citas nacionālo federāciju un UEFA amatpersonas.

Divu dienu garumā notiks pieredzes apmaiņas semināri, kuros tiks apspriestas izaugsmes un mārketinga tendences futbolā un sportā, kā arī prezentētas Eiropas labākās pēdējo gadu pieredzes un piemēri. Pasākuma kulminācijā notiks balvu pasniegšanas ceremonija, kurā tiks sumināti Eiropas mēroga veiksmīgākie projekti un iniciatīvas tādos segmentos kā futbola tēls, dalība futbolā, iesaiste futbolā, ienākumi no aktivitātēm un sieviešu futbola popularizēšana.

"Esam vienlaicīgi gan ārkārtīgi pagodināti un priecīgi par šādu iespēju, gan arī mazliet pārsteigti, ka mums ir izdevies tik īsā laikā atvest uz Latviju šāda mēroga pasākumu. Visupirms jau paši sev ar šo panākumu pierādām, ka Eiropas kontekstā mums – LFF un Latvijas futbolam – uzticas un mūs ciena," pauž LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. "Vēlamies gan sev, gan UEFA apliecināt, ka esam spējīgi tik apjomīgu un atbildīgu notikumu noorganizēt visaugstākajā līmenī, jo nākotnē gribam būt gatavi uzņemt arī vēl nozīmīgākus pasākumus. Arī valsts un pašvaldību līmenī gribam nodemonstrēt pievienoto vērtību, kādu iegūst Latvijas futbols no šādu iespēju saņemšanas."

UEFA GROW ir Eiropas futbola centrālā futbola biznesa attīstības programma, kas konsultē un atbalsta visas UEFA dalībvalstis tām būtiskāko futbola attīstības segmentu stiprināšanā. Reizi gadā īpašos semināros un apbalvošanas ceremonijā tiek apkopoti visas Eiropas labākie piemēri, apspriestas būtiskākās aktualitātes un prezentēti dažādi futbola federāciju stratēģiskie projekti.

Šādas atzinības UEFA pasniedz kopš 2011. gada, un Rīgā notiks piektā izaugsmes apbalvojumu ceremonija. Iepriekš tās notikušas Parīzē, Romā, Portugāles pilsētā Kaškaišā un Atēnās.

"Nesen ieguvām tiesības nākamgad Latvijā rīkot mūsu pirmo finālturnīru - Eiropas U-19 čempionātu telpu futbola izlasēm -, ar lielu pagodinājumu pašu mājās vasarā uzņēmām UEFA prezidenta Aleksandera Čeferina vizīti, bet gada nogalē pieredzēsim izlaidumu UEFA futbola pārvaldības jeb CFM (Certificate in Football Management) izglītības programmai, kuras organizēšana Latvijā arīdzan mums tika uzticēta pirmoreiz vēsturē. Tagad šo sarakstu papildina arī apbalvošanas ceremonija. Mums ir iemesls būt gandarītiem, bet nav iemesla mazināt savus centienus uz Eiropas futbola kartes ieņemt arvien stabilākas pozīcijas," piebilst Edgars Pukinsks.

Neatkarīgu ekspertu žūrija izskatījusi kopumā 106 pretendentu iesniegumus no 44 UEFA dalībvalstīm, bet balvu pretendentu vidū iekļauti trīs labākie pieteikumi katrā no piecām nominācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!