Latvijā radītais ielu futbola projekts "Ghetto Football Euro League 2022" jeb "3 pret 3" futbola Eiropas līgu savu pirmo sezonu sāks 16. aprīlī, un 11 valstu futbolisti apstiprinājuši dalību tajā, informē organizatori.

Projektu izveidoja "Ghetto Games" Rīgas jauniešu ielu sporta un kultūras kustība ar "Ghetto Football" līderi Antonu Semeņaku priekšgalā. Viņš kopā ar 10 citiem domubiedriem no Eiropas plāno izveidot labākas attiecības starp dažādām ielu futbola kustībām, komandām un spēlētājiem, tādējādi izveidojot starptautisku līgu.

Šopavasar turnīri notiks Romā, Džakovo, Budapeštā, Prāgā, Briselē, Amsterdamā, Kopenhāgenā, Berlīnē, Varšavā un Viļņā. Eiropas līgas fināls notiks 8. jūnijā, kur tiksies turnīru uzvarētāji, spēcīgākie ielu futbolisti Eiropā vīriešu un sieviešu konkurencēs. Kopējais balvu fonds ir 10000 eiro.

Turnīrā būs redzami arī Eiropas vadošie futbola influenceri, kuriem sociālajos tīklos kopējo auditoriju sasniedz vairāk nekā 15 miljonu sekotājus. Līga startēs jau 16. aprīli Romā.

"Mums tas ir jauns sākums, jauns izaicinājums un sava veida eksperiments. To, ar ko mēs nodarbojamies "Ghetto Football" ietvaros Latvijā jau 11 gadus, šoreiz redzēs visa Eiropa. Un jauniešiem būs iespēja šajā visā piedalīties. Mēs esam gatavi dalīties ar savu ideju un pieredzi ar mūsu partneriem, lai nākotnē izveidot līdzīgas "Ghetto Games" jauniešu platformas visā pasaulē," teica Semeņaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!