Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) piešķīrusi Latvijas Futbola federācijai (LFF) tiesības uzņemt 2021./2022. gada sezonas UEFA Čempionu līgas telpu futbolā finālturnīru, kas notiks nākamā gada aprīļa un maija mijā. Potenciālā turnīra mājvieta ir "Arēna Rīga", ziņo LFF.

Šīs ir nozīmīgākās starptautiska līmeņa UEFA rīkotās sacensības, kuru uzņemšana uzticēta Latvijai. Iepriekš 2019. gadā Rīgā norisinājās pirmais Eiropas čempionāta finālturnīrs U-19 vecuma telpu futbola izlasēm.

"Ieguvēji no šāda līmeņa notikuma Rīgā un Latvijā būs uzreiz vairāki," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Pirmkārt, tas ir pats telpu futbola segments Latvijā, kas, pateicoties daudzu cilvēku pašaizliedzīgam darbam klubu un izlašu līmenī, strauji un attīstās un ieņem arvien lielāku lomu plašajā Latvijas futbola ģimenē. Otrkārt, tas ir Latvijas futbola un sporta līdzjutējs, kuram tiek dota iespēja paša mājās baudīt augstvērtīgāko, ko telpu futbols spēj piedāvāt.

"Treškārt, starp ieguvējiem būs Latvijas futbola un LFF starptautiskais tēls, apliecinot mūsu kompetenci, spējas un varēšanu sarīkot Eiropas visaugstākā līmeņa sporta notikumu. Esam priecīgi par mums izrādīto godu un uzticību. Manā kā LFF prezidenta skatījumā šīs rīkošanas tiesības ir vēl viens skaļš apliecinājums ikdienas darba kvalitātei federācijā, izlasēs un klubos."

UEFA līdztekus LFF spējām uzņemties šāda turnīra rīkošanu ir novērtējusi arī Rīgas kā spēļu mājvietas augsto līmeni nepieciešamajā infrastruktūrā un tūrisma iespējās.

UEFA Čempionu līgas finālturnīrā piedalīsies kontinenta četras spēcīgākās telpu futbola klubu komandas, kas jau tikušas noskaidrotas. Starp tām ir pašreizējā titula īpašniece "Sporting CP" no Portugāles, vēl viena šīs valsts pārstāve un 2010. gada čempione "Benfica", trīskārtējā turnīra uzvarētāja un iepriekšējā fināliste "Barcelona" no Spānijas, kā arī Krievijas klubs "Tyumen", kas sacensību labāko četriniekā iekļuvis otro reizi vēsturē.

Finālturnīru Rīgā veidos pusfināla spēles, kā arī mačs par 3./4. vietu un fināls. Pusfināla pāru izloze notiks atsevišķi.

Latviju šajā turnīra sezonā pārstāvēja FK "Raba", kas augustā Salaspilī nepārvarēja priekšsacīkšu kārtu.

Pēdējos desmit gados UEFA Čempionu līgas telpu futbolā izšķirošās spēles notikušas Horvātijā, Spānijā, Kazahstānā, Portugālē un Gruzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!