Pagājušo trešdien Turcijā notikušajā skandalozajā pārbaudes spēlē starp Latviju un Bolīviju tiesneši bijuši no Bosnijas un Hercegovinas, informē Latvijas Futbola federācija.

Sākotnēji bija domāts, ka tiesnešis ir no Ungārijas, taču tagad skandalozās spēles organizatori "Footy Media International" paziņojuši, ka tiesneši bijušo no Bosnijas un Hercegovinas - Kenans Bajramovičs bija galvenais tiesnesis, asistenti bija Ratko Kuničs un Siniša Zrničs, bet ceturtais tiesnesis bija ungārs Janošs Čsaks.

"Footy Media International" arī atvainojušies LFF par sagādātajām neērtībām, kas radušās sakarā ar tiesnešu nozīmēšanu spēlei. "Footy Media International" norāda, ka uz spēli bija uzaicināti UEFA kategorijas tiesneši no Čehijas, taču dažas dienas pirms mača čehi paziņojuši, ka nevarēs tiesāt. Tāpēc "Footy Media International" nācies pēdējā brīdī meklēt tiesnešus.

"Ņemto vērā laika zonas, mēs nepaspējām informēt par tiesnešiem un viņu pārstāvētām valstīm visus mūsu darbiniekus, kuri bija saistīti ar šo spēli, kas arī radīja neskaidrības spēlē," norāda "Footy Media International". "Ceru, ka Jūsu federācija saprot, ka tā bija pilnībā mūsu kļūda, un mēs atvainojamies par šo incidentu."

Atgādinām, ka FIFA pagājušās nedēļas nogalē uzsāka izmeklēšanu lietā par pagājušo trešdien Turcijā notikušajām skandalozajām pārbaudes spēlēm Latvija-Bolīvija un Igaunija-Bulgārija. Tiesneši piešķīra trīs 11 metru soda sitienus Latvijas - Bolīvijas mačā (pirmo Māris Verpakovskis realizēja ar atkārtotu sitienu) un četrus - Igaunijas - Bulgārijas mačā. Visas "pendeles" tika realizētes, Latvija mačā uzvarēja ar 2:1, bet igauņi un bulgāri cīnījās neizšķirti 2:2.

Pēc notikušā pirmie aizdomas par spēļu aizdomīgumu publiski pauda Igaunijas pārstāvji, bet piektdien materiālus uz FIFA un UEFA nosūtīja arī Latvijas puse.

Svētdien Bolīvijas Futbola federācija paziņoja par divu pārbaudes spēļu atcelšanu. Atceltas 25.martā paredzētā pārbaudes spēle pret Somiju un 29.martā paredzētā spēle pret Bulgāriju. Abas spēles bija plānots aizvadīt Turcijā un abas rīkot taisījās tieši "Footy Media International".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!