Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas futbola čempioni "Skonto" ceturdien asi vērsās pret fanu uzvedību, kas grauj ari čempionu imidžu, vēsta "Skonto" mājaslapa internetā.

"Skonto" futbolisti trešdien Baltijas līgas pusfināla pirmajā spēlē ar 5:0 sagrāva "Liepājas metalurgu", taču jau ar pirmajām minūtēm spēlē "Skonto" atbalstītāji veltīja aizvainojošus izteicienus pretinieku atbalstītāju virzienā. Pēc pirmā puslaika netālu no "Skonto" stadiona starp abu komandu atbalstītājiem notika arī neliela saķeršanās.

"Diemžēl, pēc spēles palika arī rūgtums. Tas vistiešāk attiecas uz "Skonto" faniem, kuri ar agresīvu rīcību vērsās pret pretinieku faniem. Tāda rīcība grauj visu, ko mūsu klubs cenšas izdarīt Rīgā saistībā ar līdzjutēju piesaisti spēlēm. Mēs kategoriski iestājamies pret šādiem fanu izgājieniem," saka kluba direktors Andrejs Baharevs. "Tagad futbola klubs "Skonto" darīs visu, lai aizsargātu visus līdzjutējus un spēles apmeklētājus no negatīvisma. Ja vajadzēs, mēs slēgsim arī H sektoru un nelaidīsim stadionā šos cilvēkus, kuri sarīkoja nekārtības un ar savu rīcību radīja triecienu futbola kluba "Skonto" reputācijai. Ja es uzaicinu pie sevis ciemos viesus, tad man ir tiesības padzīt tos, kuri rada zaudējumus manai mājai vai necilvēciski atnākušos, ja viņi man mājās sarīko nekārtības vai rada neērtības citiem viesiem."

"Skonto" plāno vērsties Latvijas Futbola federācijā, lai izveidotu "fanu "melno sarakstu", kuriem būs liegts atrasties futbola spēlēs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!