Foto: F64
Latvijas futbola virslīgas pēdējās kārtas centrālo spēli starp "Ventspili" un "Skonto", kurā izšķirsies zelta medaļu liktenis, tiesās Lietuvas soģi, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

To apstiprināja arī Latvijas Futbola federācijas atbildīgās personas.

LFF Tiesnešu komisijas vadītājs Boriss Grigs apliecināja, ka tiesās Lietuvas soģi, taču par iemesliem runāja izvairīgi. "Tāds lēmums ir pieņemts," kodolīgi teica Grigs.

Latvijā ir trīs FIFA kategorijas galvenie tiesneši un četri līnijtiesneši, tomēr "Ventspils" – "Skonto" mača galvenais tiesnesis būs Ģedimins Mažeika, un viņa palīgi arī būs lietuvieši. Viens no līnijtiesnešiem būs Sauļus Karka, kuram ir tikai Lietuvas nacionālās kategorijas tiesneša kvalifikācija.

Savukārt LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis norādīja, ka tā ir izšķirošā spēle un tiesās lietuvieši. "Nu tāds lēmums pieņemts. Mēs jau apmaināmies ar tiesnešiem, pieredzei tas noder."

Citos komandu sporta veidos ir bijuši gadījumi, kad citu valstu tiesnešus uzaicina tiesāt, jo kāda no komandām izteikusi neapmierinātību ar vietējiem soģiem. Tomēr Mežeckis noliedza, ka šis ir tāds gadījums.

Neizpratni ar LFF lēmumu pauda LFF Tiesnešu nodaļas pārstāvis, tiesnesis Aleksejs Spasjoņņikovs. "Laikam neuzticas. Nevaru komentēt vairāk. Tāds lēmums pieņemts, bet kādēļ – nemāku teikt."

Spasjoņņikovs arī kliedēja runas, ka kāds no klubiem varētu būt iebildis pret vietējiem tiesnešiem. Tiesnešu pārstāvis arī norādīja, ka visi mūsu FIFA tiesneši atgriezušies no starptautiskiem turnīriem, kuros saņēmuši labas atsauksmes un novērtējumus.

"Izšķirošā Latvijas spēle, to rādīs televīzija, tiesnešiem būtu iespēja sevi pierādīt, ka var tiesāt visaugstākajā līmenī. Tomēr laikam neuzticas," piebilda Spasjoņņikovs.

Kā zināms, sestdien Latvijas čempionāta virslīgā kļūs zināmi 2011.gada čempioni. Lai "Ventspils" kļūtu par čempioniem, spēlē pret "Skonto" Kurzemes klubam pietiek ar neizšķirtu. Savukārt zaudējuma gadījumā laba iespēja kļūt par čempioniem ir "Liepājas metalurgam", kuram pēdējā spēlē sestdien viesos jāuzvar "FB Gulbene". Visas pēdējās kārtas spēles sāksies pulksten 14.

Tā kā nav zināms, kurā pilsētā rīt kronēs čempionus, sarežģītā situācijā nonākusi LFF. Mežeckis gan teica, ka LFF ir gatava šādam pavērsienam un čempionu svinības varēs notikt gan Ventspili, gan Gulbenē – atkarībā no spēļu iznākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!