Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas Futbola federācijā (LFF) notiek "procesuālas darbības", liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Anonīmi avoti informē, ka LFF telpās Rīgā ieradušies Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji. VID pārstāve Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa portālam "Delfi" nevarēja ne apstiprināt, ne noliegt šo informāciju.

Pagaidām nav zināms, kāds ir procesuālo darbību iemesls.

Pārbaudes tiek turpinātas līdz pat vakaram, bet pagaidām neviens LFF darbinieks vēl nav aizturēts.

LFF portālam "Delfi" apstiprināja VID "viesošanos". "Apstiprinām, ka šodien (16. aprīlī) LFF telpās VID pārstāvji veic procesuālās darbības. Plašākus komentārus sniegsim tiklīdz tas būs iespējams."

Tikmēr VID pārstāvis Andrejs Vaivars aģentūrai LETA sacīja, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu pret vienu no Latvijā strādājošām sabiedriskajām organizācijām. Kriminālprocess sākts par grāmatvedības un statistikas informācijas noteikumu pārkāpumiem, izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

"Ceturtdien šī kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veic procesuālas darbības - vairākas kratīšanas," sacīja Vaivars.

Savukārt LFF savā mājaslapā publicētā paziņojumā uzsvēra, ka sadarbojas ar VID, sniedzot visu pieprasīto informāciju dienesta veikto procesuālo darbību ietvaros.

"Esam ieinteresēti pēc iespējas operatīvākā situācijas atrisināšanā, tāpēc pilnā apmērā sadarbojamies ar VID pārstāvjiem, kuri savu darbu veic profesionāli," komentē LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. "Darām un darīsim visu no mums atkarīgo, lai nodrošinātu visas pieprasītās informācijas pieejamību. Mēs iestājamies par ātru iespējamo risinājumu, tāpēc veicam visas uz sadarbību un aktīvu iesaisti vērstas darbības, kādas tiek no mums sagaidītas."

Uzsākto procesuālo darbību interesēs LFF plašākus komentārus nav tiesīga sniegt.

Pēdējos gados LFF skāruši vairāki skandāli, kas saistīti ar finansēm. Portāls "Delfi" jau vairākkārt rakstīja par problēmām LFF dibinātajā SIA "Mācību un treniņu centrs "Staicele"" ("MTC Staicele"), ko LFF savulaik slavēja kā "lielisku futbola bāzi".

Tāpat LFF nācās papildus nodokļos samaksāt vismaz 60 000 eiro, ko VID uzrēķināja par daudzajiem dāvinājuma līgumiem.

Aizdomu ēnu pār LFF darbībām pastiprina vēl dažādi "mistiski" līgumi, kas slēgti ar uzņēmumiem, kas saistīti ar LFF darbiniekiem vai viņu radiniekiem. Piemēram, LFF savulaik bijuši līgumi ar ģenerālsekretāra Edgara Pukinska sievai piederošu uzņēmumu, bet pašreizējā izpilddirektora Artura Gaidela sievas uzņēmums sniedzis LFF konsultācijas tā saucamajos godīguma jeb "integrity" jautājumos. Savukārt vienā no LFF izveidotajām SIA – "Futbola Aģentūra" – vairāku gadu garumā iepludināti ievērojami finanšu līdzekļi, par kuru izlietojumu pašai LFF nav skaidrības.

Savukārt aprīļa sākumā VID pieņēma lēmumu, ar kuru biedrībai LFF atņemts sabiedriskā labuma organizācijas (SLO) statuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!