Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs nosaucis valstsvienības sastāvu gaidāmajām Baltijas kausa spēlēm, un tajā nav iekļauts viens no līderiem Vladislavs Gutkovskis, vēsta Latvijas Futbola federācija.

Latvijas nacionālā futbola izlase šajā nedēļas nogalē uzsāks novembra nometni, kuras gaitā paredzētas divas spēles Baltijas kausa izcīņā. Uz nometni uzaicināti 24 futbolisti, starp tiem arī vairāki potenciālie debitanti.

Novembrī Latvijas izlasei savainojumu dēļ palīdzēt nevarēs Gutkovskis un Kaspars Dubra, savukārt Kristers Tobers šajos datumos būs aizņemts savā Polijas klubā. Visi pārējie ierastie Latvijas izlases dalībnieki, kuri ikdienā pārstāv ārzemju klubus, varēs pievienoties valstsvienībai.

Vārtsargs Nils Toms Puriņš un aizsargs Ivo Minkevičs uz izlasi uzaicināti pirmo reizi, bet izlases rindās atgriežas Renārs Varslavāns un Iļja Korotkovs. Daniels Balodis, Emīls Birks, Korotkovs, Maksims Toņiševs, Puriņš un Minkevičs ir vieni no sešiem potenciālajiem debitantiem šajā nometnē.

Baltijas kausa izcīņu Latvija sāks ar mājas maču 16. novembrī "Daugavas" stadionā pret pašreizējiem trofejas īpašniekiem igauņiem. bu dueļu uzvarētāji iekļūs turnīra finālā, kas notiks 19. novembrī, bet 16. novembrī zaudējušās komandas savā starpā 19. novembrī aizvadīs spēli par 3. vietu. Šajos mačos nav iespējami neizšķirti. Ja pēc spēlētām 90 minūtēm uzvarētājs nebūs zināms, sekos 11 metru sitienu sērijas. Ja pusfinālu rezultāti būs tādi, ka 19. novembra spēli Latvija aizvadīs pret Lietuvu, tad mačs notiks Kauņā. Savukārt, ja Latvijai nometnes otrā spēle būs pret Islandi, mačs notiks Rīgā.

Baltijas kauss ir senākais aizvien aktīvais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928. gadā. Agrāk turnīrs notika katru gadu, bet kopš gadsimtu mijas par reģiona labākās izlases godu komandas sacenšas ik pēc pāris gadiem. Pašreizējā trofejas īpašniece ir Igaunija, bet iepriekšējās četras reizes trofeja nonāca Latvijas izlases rīcībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!