Foto: LFF

Latvijas futbola izlase ceturtdien publicētajā FIFA ranga sarakstā pakāpusies par divām vietām un ierindojas 111. pozīcijā.

Latvijas izlases antirekords šajā sarakstā ir 119. vieta, kam tā bija pietuvojusies pērn oktobrī, kad noslīdēja uz 116. vietu. Šomēnes Latvijas izlase atkal attālinājusies no savas sliktākās pozīcijas rangā.

Latvijas futbola izlase iepriekšējo spēli aizvadīja 13. novembrī, kad ar 1:4 piekāpās Portugālei. Nākamo maču Latvijas futbolisti aizvadīs 25. martā, kad Pasaules kausa atlases mačā Ženēvā tiksies ar Šveici.

Latvijas nākamā pretiniece Šveice ieņem pozīciju uzreiz aiz labāko desmitnieka – 11. vietu. Vēl no Pasaules kausa atlases B grupas, kurā ir arī Latvija, dalībniecēm Ungārija ieņem 27., Farēru salas – 82., bet Andora – 200. vietu. Tikmēr Latvijas dienvidu kaimiņi lietuvieši rangā atrodas 107. vietā, bet ziemeļu kaimiņvalsts Igaunija – 119. vietu.

FIFA pasaules ranga TOP 10 izmaiņas nav notikušas. Līdere joprojām ir Argentīna, kurai seko Brazīlija, Vācija, Čīle, Beļģija un Francija, kas atgriezusies labāko sešiniekā, apsteidzot Kolumbiju. Planētas labāko desmitnieku noslēdz Latvijas pretiniece Pasaules kausa atlases apakšgrupā Portugāle, Urugvaja un Spānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!